O femeie „a implorat o ambulanță” de cinci ori în două ore pentru soțul său, deși chiar ea lucra la un spital. Bărbatul a murit, în cele din urmă

O femeie „a implorat o ambulanță” de cinci ori în două ore pentru soțul său, deși chiar ea lucra la un spital. Bărbatul a murit, în cele din urmă
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 15/01/2023, 00:25
Actualizat: 15/01/2023, 09:03

O femeie a sunat cu disperare după o ambulanță, de cinci ori în două ore, pentru soțul său care suferise un atac de cord. Bărbatul a murit, în cele din urmă, soția sa neputând să îl salveze, deși chiar ea lucra la un spital.

„Au spus că nu au ambulanțe disponibile”, a declarat ea, pentru Walesonline, relatează Daily Mail.

Lesley Weekley, o femeie în vârstă de 73 de ani din orașul britanic Barry, a încercat cu disperare să-și salveze soțul, care – în primele ore ale zilei de 4 ianuarie – s-a trezit cu pieptul înțepenit, rece și era incoerent.

Se plângea din cauza durerilor mari pe care le avea, iar soția sa, care lucrează la Spitalul Universitar din Țara Galilor, a declarat că a sunat la urgențe și a explicat simptomele sale îngrijorătoare unui operator. De ceva timp, bărbatul se confrunta și cu un disconfort asemănător cu o indigestie.

După primul apel, în următoarele două ore, ea a mai sunat la urgențe de patru ori, în timp ce starea lui Rob se deteriora rapid.

La ora 02:36 dimineața (ora locală), ea a sunat din nou când Rob s-a prăbușit la pământ. Persoana care a preluat apelul i-a spus să-i dea aspirină și să sune din nou dacă starea lui se agravează.

Femeia a sunat din nou la ora 02:55, pentru a-i explica faptul că pulsul i se oprise, că era amețit și că avea o senzație de furnicături, dar a primit același răspuns.

Bătrâna a sunat din nou la ora 03:11, apoi – pentru a cincea oară – la 03:32 și „a implorat o ambulanță” pentru că bărbatul deja nu mai respira.

Până la sosirea paramedicilor, ea îi făcuse resuscitare timp de 20 de minute pentru a-l menține în viață. Bărbatul a murit, în cele din urmă.

„Eram epuizată și mâinile mele începuseră să devină alunecoase pentru că transpiram foarte mult. Stăteam acolo și îi priveam cum făceau tot ce puteau, dar cred că murise deja până când au ajuns la noi”, a mai spus ea.

Paramedicii i-au spus femeii că soțul ei ar fi supraviețuit atacului de cord pe care acesta l-a făcut, dacă ar fi fost trimiși la fața locului după primul apel.

„Ne pare foarte rău să auzim despre un incident atât de dureros și transmitem cele mai profunde condoleanțe doamnei Weekley și familiei sale”, a declarat Liam Williams, de la Serviciul de Ambulanță din Țara Galilor.

Potrivit sursei citate, timpii de răspuns ai ambulanței s-au mărit semnificativ în ultimii doi ani. Serviciile sunt paralizate de lipsa de personal, de reducerile de fonduri și de o creștere a cererii după pandemia de Covid.

Una dintre principalele probleme care cauzează timpii de așteptare sunt întârzierile mari cu care se confruntă echipajele în spitale. Transferul pacienților ar trebui să se facă în 15 minute, dar în noiembrie, o treime din transferuri au durat mai mult de 30 de minute.

Mai mult, luni, a avut loc o a doua grevă a echipajelor de ambulanță din Anglia și Țara Galilor, mai scrie sursa citată.

Rob era iubit de toată comunitatea

Rob era un respectat arhitect pensionar din Rhoose, fiind iubit în special în cercurile muzicale și de rugby.

De altfel, London Welsh Rugby Club i-a adus un omagiu pe canalele sale de socializare, spunând că le va fi „foarte dor” de el.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?