O femeie care vindea brățări de triaj epidemiologic la UNTOLD, prinsă de polițiști

O femeie care vindea brățări de triaj epidemiologic la UNTOLD, prinsă de polițiști
Brățările de triaj epidemiologic fuseseră furate dintr-un centru de testare UNTOLD
Publicat: 11/09/2021, 11:12

O femeie care vindea brățări de triaj epidemiologic care atestau rezultatul negativ la testul COVID-19 pentru participanții la UNTOLD a fost prinsă de polițiști, la sesizarea organizatorilor festivalului.

„În cursul zilei de ieri, 10 septembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca -Secția 1 Poliție au demarat verificări, în urma unei sesizări primite din partea reprezentanților festivalului UNTOLD, despre faptul că, pe o platformă de socializare online, a fost observat un anunț prin care o persoană de sex feminin oferea spre vânzare brățări de triaj epidemiologic, pentru persoane testate negativ cu virusul COVID-19”, arată Poliția Română.

Femeia este cercetată acum pentru furt, deoarece  brățările fuseseră sustrase dintr-un centru de testare.

„Au fost derulate cu operativitate activități, fiind identificată persoana care ar fi pus spre vânzare brățările nedestinate comercializării, constatându-se faptul că acestea ar fi fost sustrase de la Centrul de testare al virusului COVID-19, situat pe strada Splaiul Independenței, din municipiul Cluj-Napoca. Sunt continuate cercetările privind săvârșirea infracțiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal”, mai arată Poliția Română.

Nu este singurul incident legat de participarea la festival. Un cetățean american care venea la UNTOLD a fost prins pe Aeroportul Cluj-Napoca cu ciuperci halucinogene în bagaj. El a susținut că substanţele respective erau folosite în scop terapeutic. UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, îşi deschide porţile pe 9 septembrie.