O femeie din Deva nu poate să își înmormânteze soțul, pentru că nu a primit rezultatul testului COVID-19 al bărbatului. Cum motivează DSP Hunedoara întârzierea

O femeie din Deva nu poate să își înmormânteze soțul, pentru că nu a primit rezultatul testului COVID-19 al bărbatului. Cum motivează DSP Hunedoara întârzierea
O femeie din Deva nu poate să își înmormânteze soțul, pentru că nu a primit rezultatul testului COVID-19 al bărbatului (FOTO - ilustrativ: Pixabay)
Publicat: 05/12/2020, 12:12
Actualizat: 05/12/2020, 12:27

O familie din Deva, județul Hunedoara, trece prin momente cumplite, în această perioadă. O femeie nu poate să-și înmormânteze soțul, pentru că nu a primit încă rezultatul testului Covid-19. 

Bărbatul a murit acasă, pe 1 decembrie, iar de atunci familia a făcut nenumărate demersuri la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dar și laboratorul de analize, însă nu a primit niciun răspuns. Reprezentanții DSP se apără, spunând că această întârziere a fost cauzată de faptul că pe 30 noiembrie și 1 decembrie nu s-a lucrat.

Cei doi soți au început să se simtă rău în ultimele zile ale lunii noiembrie, iar nora lor – care lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara – i-a sfătuit să nu iasă din casă și să anunțe medicul de familie.

O ambulanță a ajuns în 30 noiembrie și a recoltat probe de la cei doi soți, pentru testul COVID, însă a două zi dimineață, bărbatul de 64 de ani a murit acasă.

Au venit, l-au luat, și de atunci e acolo și noi încercăm să ne luptăm pentru rezultatul testului ca să poată medicul de familie să îi emită certificatul de deces. Am sunat la DSP, la Centrul pentru Situații de Urgență Hunedoara, am trimis mail-uri”, a declarat nora bătrânului, pentru Antena 3.

În speranța unei soluționări rapide a situației, femeia speră ca pe viitor cei de la DSP Hunedoara să se poată mobiliza mai bine, măcar pentru alte familii care trec printr-un necaz asemănător.

Scene șocante la Deva. Pacient decedat de Covid, aruncat lângă groapa de gunoi, într-un sac de plastic! Taxă de 1.200 de lei cerută familiei, pentru acest „serviciu”

Scene șocante s-au petrecut, tot la Deva, la sfârșitul lunii trecute. Atunci, un pacient decedat de Covid-19 a fost aruncat lângă groapa de gunoi, într-un sac de plastic! Mai mult, firma de pompe funebre a suprataxat familia pentru acest… serviciu!

Cele 14 ore în care trupul bărbatului decedat a stat în așa-zisa morgă improvizată au fost „facturate” cu 1.200 de lei!

Familia reclamă că trupul bărbatului mort de Covid-19 a fost aruncat într-un sac, cu tot cu tuburile de oxigen, și înfășurat în cearșaful de pe patul de spital!

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult