O fetiță nou-născută, ABANDONATĂ de mama sa în parcarea unui spital: „Nu-ți fie teamă să-ți recunoști copilul. Suntem alături de tine!”

O fetiță nou-născută, ABANDONATĂ de mama sa în parcarea unui spital: „Nu-ți fie teamă să-ți recunoști copilul. Suntem alături de tine!”
Sursa foto: Pixabay/ jarmoluk
Publicat: 30/05/2023, 10:16

O mamă care și-a abandonat nou-născuta în parcarea unui spital din Sesto, Italia primește un apel de încurajare din partea primarului orașului, care promite să îi ofere sprijinul necesar în cazul în care își recunoaște copilul. Și comunitatea s-a solidarizat alături de edil și o cheamă pe cea care i-a dat viață copilei să o ia acasă.

Primarul a postat un mesaj pe Facebook în care o îndeamnă pe mama să se manifeste și să își asume responsabilitatea pentru micuța abandonată. El subliniază faptul că fetița, numită Amelia, a fost găsită în luna mai în fața camerei de urgență a spitalului din Sesto și a primit îngrijiri medicale adecvate. Amelia se recuperează și se află în siguranță, nu este în pericol.

Roberto Di Stefano își exprimă sprijinul și încurajarea pentru mama care a făcut acest gest și îi sugerează să intre în contact cu el fără teamă. Primarul menționează că, în cazul în care motivul abandonului este legat de dificultăți financiare, Primăria are pregătite numeroase forme de sprijin pentru a asigura un viitor bun pentru micuță și mama ei.

„Vreau să fac un apel către mamă: „Nu-ți fie teamă să-ți recunoști copilul, suntem alături de tine! La începutul lunii mai, o fetiță nou-născută a fost abandonată în fața camerei de urgență din Sesto, unde a fost salvată de personalul medical, care i-a acordat îngrijiri. Datorită intervenției medicilor și asistentelor, micuța Amelia este acum bine și nu este în pericol.

Vreau sa fac un apel la mama care a făcut acest gest: Ieși în față, contactează-mă fără frică pentru că dacă motivul abandonului este legat de problemele financiare, ca Primarie am pregătit multe forme de sprijin. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i asigura un viitor micuței împreună cu mama ei!”, a scris edilul pe pagina sa.

Reacțiile internauților la mesajul primarului au fost variate. Unii au exprimat compasiune și încurajări pentru mama într-un moment de disperare, subliniind importanța unei familii iubitoare pentru copil. Alții au subliniat necesitatea de a nu judeca situații atât de delicate, înțelegând că abandonul unui copil poate fi un gest disperat în numele iubirii și al dorinței de a oferi un viitor mai bun.

„Opriți-vă, când o mamă lasă un copil s-a gândit și s-a gândit de un milion de ori, plus că are 20 de săptămâni să se gândească, așa că lăsați aceste biete mame disperate în pace, terminați cu apelurile care le distrug și mai tare”.

„Mamă, întoarce-te la spital și ia-o pe micuța Amelia, îți înțeleg gestul într-un moment de disperare, dar ai purtat-o în pântece nouă luni, deci ai vrut-o, nu te despărți de ea, sunt sigur că o vei iubi și vei fi mândră de ea în fiecare zi ziua vieții ei. Hai ca o sa vezi ca primesti ajutorul de care ai nevoie si o să traiți fericite”

„Ușor de judecat! Nu judeca niciodată. Dacă o mamă ajunge la acest gest, există un motiv profund. Un act disperat de iubire, un mesaj care spune, am încredere în tine. Cu siguranță va exista o familie care o va iubi atât de mult, așa cum s-a născut pentru ei”.

„Abandonarea unui copil este adesea cauzată de disperare și iubire, să nu judecăm”

„Nu înțeleg cum o mamă își poate abandona creatura, oricare ar fi motivul, să o predea cuiva care poate avea grijă de ei. Copiii sunt cel mai frumos lucru din lume”, sunt unele dintre mesajele transmise de comunitate.

Cazul fetiței abandonate aduce în atenție și amintirea lui Enea, un alt copil abandonat de mamă într-un spital în timpul Paștelui catolic.

Femeia a lăsat un bilet în care menționa că nu poate crește copilul și își dorește pentru el o viață mai bună.

Povestea lui Enea a captat atenția întregii lumi și a generat dezbateri despre abandonul copiilor și nevoia de sprijin și compasiune față de mamele aflate în situații dificile, potrivit observatornews.com.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...