O fostă directoare de școală a primit despăgubiri însemnate, după ce a trecut ani întregi, printr-un coșmar la locul de muncă. Sentința este definitivă

O fostă directoare de școală a primit despăgubiri însemnate, după ce a trecut ani întregi, printr-un coșmar la locul de muncă. Sentința este definitivă
(FOTO - ilustrativ: Pixabay.com)
Publicat: 08/02/2023, 11:40
Actualizat: 08/02/2023, 11:55

O fostă directoare de la Școala Gimnazială din localitatea Chicerea-Tomești din județul Iași a primit despăgubiri însemnate, după ce a trecut ani întregi, printr-un coșmar la locul de muncă. 

Aceasta a obținut o sentință definitivă, iar acum unitatea de învățământ trebuie să-i plătească daune morale de 12.000 de lei, dar și contravaloarea a aproape 500 de zile de concediu de odihnă neefectuate, potrivit reporteris.ro.

Potrivit Ziarul de Iași, femeia a avut mai multe divergențe cu profesoara de geografie din școală, în timp ce ocupa postul de director, aceasta reclamând-o în nenumărate rânduri la ISJ, chiar și la Curtea de Conturi.  ”La Școala din Chicerea exista de mai multă vreme un conflict surd, cauzat, în principal de o profesoară de geografie care, ani la rând, a reclamat-o peste tot pe directoarea Mihaela Miron, cea care a ocupat acest post între 2005 și 2017”, este un fragment din textul publicat în paginile Ziarul de Iași.

Sentința este definitivă

Mihaela Miron a rămas director la unitatea de învățământ din Chicerea până la începutul lui 2017, atunci când a fost numită pe aceeași funcție la altă școală. În paralel, a făcut demersuri pentru ca, din anul școlar următor, să-și păstreze orele și norma, lucru perfect legal, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

După toate aceastea, fostul director al școlii a dat unitatea de învățămând în judecată, iar judecătorii au stabilit că reclamanta a fost data afară prin încălcarea flagrantă a procedurilor. Așadar, fostul director a avut câștig de cauză, școala fiind obligată să-i plătească să-i plătească daune morale de 12.000 de lei, precum și contravaloarea a aproape 500 de zile de concediu de odihnă neefectuate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase