O grădiniță privată din Suceava a rămas deschisă, deși noile restricții interzic acest lucru. Care sunt explicațiile conducerii și ce măsuri au luat autoritățile

O grădiniță privată din Suceava a rămas deschisă, deși noile restricții interzic acest lucru. Care sunt explicațiile conducerii și ce măsuri au luat autoritățile
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 27/10/2021, 16:46
Actualizat: 27/10/2021, 16:59

Grădiniţa privată „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, care aparţine Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a găsit o portiţă juridică pentru a funcţiona chiar dacă Ministerul Educaţiei a decis închiderea tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar, de stat sau particulare, timp de două săptămâni, pentru limitarea răspândirii noului virus.

Astfel, reprezentanţii instituţiei de învăţământ i-au informat pe părinţi că au găsit o portiţă legislativă ca să funcţioneze în perioada următoare, chiar dacă Ministerul Educaţiei a decis închiderea tuturor unităţilor de învăţământ, de stat şi private, timp de două săptămâni pentru a limita răspândirea noului virus.

„Dragi părinţi, Am găsit soluţia ca mâine să ne deschidem porţile sub formă de spaţiu de joacă, Fundaţia «Dosoftei Mitropolitul» are cod CAEN şi pentru aceste activităţi recreative. Dimineaţă când aduceţi copiii, veţi completa în mod obligatoriu cererea pe care o găsiţi la intrare. Vă rugăm ca până la ora 18:00 să vă exprimaţi opţiunea de a frecventa spaţiul, de mâine. Ne cerem iertare pentru eventualele inconveniente create! Doamne ajută!”, sunt indicaţiile pe care le-au primit părinţii copiilor de la grădiniţa privată „Sf. Ioan cel Nou”, din municipiul Suceava, potrivit Adevărul.

Viorel Spiridon, membru în Consiliul de Administraţie al grădiniţei, a declarat că unitatea a fost nevoită să adopte această decizie pentru că, pe fondul bâlbâielilor legislative, părinţii nu au avut timp să găsească alte soluţii pentru copiii lor. Nu au cu cine să-i lase. Decizia este valabilă pentru 2-3 zile. Totodată, unitatea a apucat să se aprovizioneze cu alimente perisabile.

„Este o decizie provizorie, pentru 2-3 zile, până când reuşesc să se organizeze părinţii. Intenţia noastră este să ne supunem regulilor. Noi suntem o unitate privată, trebuie să păstrăm o relaţie foarte bună cu părinţii care plătesc taxe”, a declarat sursa citată.

Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că potrivit HG 1130 din 22.10.2021, spaţiile de joacă pot funcţiona la o capacitate maximă de 30%, dacă personalul este vaccinat.

„Activitatea operatorilor economici, care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise sau deschise este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 5.00- 21.00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în actul normativ.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) suceavaa anunţat că o echipă mixtă de control din care vor face parte poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar vor face verificări la grădiniţă.


Vă recomandăm și:

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...