VIDEO | Cîmpeanu: Din ianuarie școala începe cu prezență fizică, dacă situația epidemiologică o permite. Ultima variantă e școala online

Publicat: 26/10/2021, 22:09
Actualizat: 26/10/2021, 23:09

Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, la B1 Tv, că propunerea de revenire a școlii cu prezență fizică din 3 ianuarie, după cele două săptămâni a venit din partea Consiliului Național al Elevilor și adoptată de Ministerul Educației, întrucât prezența la ore a elevilor este esențială. De asemenea el a afirmat că va respinge orice altă propunere de vacanță suplimentară, impusă de situația epidemiologică, în ultimă instanță va alege școala online.

„Da este firesc. Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o pentru  pentru a transforma cele două săptămâni de vacanță suplimentară între 25 octombrie și 5 noiembrie și două săptămâni de școală între 3 ianuarie și 14 ianuarie cred ca e ușor de ales. Fiecare zi de școală cu prezență fizică este importantă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala din 3 ianuarie până în 14 ianuarie, iar elevii din învățământul primar și din grădinițe vor începe din 10 ianuarie.

„Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala în 3 ianuarie și vor face școală până în 14 ianuarie. Elevii din învățământul primar și din grădinițe nu au nevoie să vină la școală în 3 ianuarie și vor veni din 10 ianuarie”, a precizat ministrul Educației.

El a precizat că nu va mai propune o nouă vacanță suplimentară, dacă situația epidemiologică o va impune, întrucât aceasta nu mai poate fi recuperată, păstrând calendarul examenelor neschimbat.

„Sunt sigur că nu voi mai propune ca ministrul al Educației, un plus de vacanță suplimentară pentru că ea nu mai poate fi recuperată. Calendarul este fix. Ipoteza de bază este școală cu prezență fizică, dar dacă nu vom putea din cauza numărului de infectări, atunci nu ne rămâne de ales decât școala online, cu pierderile de rigoare”, a afirmat ministrul.

Întrebat dacă două săptămâni sunt suficiente pentru a opri a opri boala provocată de Covid, Sorin Cîmpeanu a afirmat: Nu, două săptămâni sigur nu sunt suficiente pentru a opri boala, dar este vorba de a avea sau nu, două săptămâni cu prezență fizică. Cred ca suntem cu toții de acord ca în Ianuarie vom fi terminat cu acest val patru al pandemiei și vom reveni la școală cu prezență fizică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
Detalii terifinate ies la iveală în cazul gravidei ucise în Capitală: ”I-a propus să iasă...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Mai scump decât în Poiana Brașov. Unde cheltuie românii cel mai mult
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...