O machetă cu Superman căzut în cap a fost adusă de PSD în Parlament, în ziua moțiunii | FOTO

Publicat: 05/10/2021, 10:58

Parlamentarii PSD au adus, marți, în ziua moțiunii de cenzură, o machetă cu Superman căzut în cap, ca o ironie la imaginile postate  recent de Florin Cîțu pe o rețea de socializare, în care premierul apare în rolul celebrului super-erou.

Social-democrații au venit marți dimineață cu o machetă cu Superman care se prăbușește, și au așezat-o în faţa sălii de plen de la Camera Deputaţilor.

„Astăzi, mantia îl va lăsa, în sfârşit, pe «cel-mai-fantastic» premier din istoria postdecembristă a României:

Parlamentul va aproba moţiunea de cenzură, cu un vot a cărui concludenţă îmi doresc să ne scutească de prea multe comentarii. Silit de împrejurări, «superman» Cîţu îşi încheie croaziera bezmetică în care a dus România, urmând să aterizeze forţat (cum lasă de înţeles şi fotografia alăturată).

Ironia sorţii: totul se va întâmpla chiar în Ziua Mondială a Educaţiei (5 octombrie), despre care acest impostor afirma că, alături de Sănătate, reprezintă o propagandă pe care «trebuie să o încheiem». După un an în care a pus pe primul loc congresul PNL şi voturile lui Boc de la Untold, nu vaccinarea şi sănătatea compatrioţilor săi, Cîţu se pregăteşte să plece pe uşa din dos, lăsând în urmă o ţară în prag de colaps, cu facturi duble la gaz & energie, cu datoria publică ajunsă la 50% şi perspectiva unei ierni care-i va arde la buzunare pe români”, a scris deputatul Dragoş Benea pe Facebook.

Moțiune de cenzură depusă de PSD

Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi dezbătută și votată marți în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12:00. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis este nevoie de 234 de voturi.

Ultimele calcule arată că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură (PSD-USR-AUR) strâng aproximativ 280 de voturi, cu 46 mai mult decât majoritatea necesară.

Parlamentarii UDMR nu au luat încă o decizie dacă vor participa la vot, însă președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că aceștia nu vor vota pentru demiterea Guvernului.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult