O mamă a „aruncat la gunoi” regulile și le-a permis copiilor să stea nelimitat pe ecrane. Ce s-a întâmplat cu frații

O mamă a „aruncat la gunoi” regulile și le-a permis copiilor să stea nelimitat pe ecrane. Ce s-a întâmplat cu frații
Foto - caracter ilustrativ
Publicat: 20/02/2024, 16:25
Actualizat: 20/02/2024, 16:34

O femeie povestește cum, încă din prima zi, ca mamă, a vrut să facă totul corect pentru a se asigura că va avea niște copii fericiți, sănătoși și de succes.

Ea spune că încălcarea regulilor a început devreme, în anii săi ca părinte, iar experții ar fi fost îngroziți de timpul pe care l-a acordat copiilor ei de petrecut pe diverse ecrane, scrie businessinsider.com.

„Am citit nenumărate articole despre părinți și cărți cu sfaturi care se presupune că i-ar ajuta pe copiii mei să-și trăiască cea mai bună viață. Am respectat cele mai multe dintre reguli, într-un mod aproape religios: le-am citit zilnic, le-am vorbit despre sentimentele lor și m-am asigurat că au timp pentru exerciții și pentru a explora creativitatea.

Totuși, un sentiment de îndoială sâcâitor a început să apară când am încercat să urmez unele reguli. Nu toate păreau fezabile, iar unele reguli erau prea demodate pentru societatea actuală.

Încălcarea regulilor a început devreme, în anii mei de părinte

Copilul meu se trezea de trei sau patru ori pe noapte și singurul mod în care oricare dintre noi putea dormi o noapte întreagă era dormitul în comun.

Potrivit experților, acest obicei ar fi trebui să fie un mare NU, dar în ochii mei, dormitul în comun a fost mai sănătos pentru amândoi. În loc să fim nervoși. dimineața, eram bine odihniți și fericiți.

După standardele experților, am fost, de asemenea, un eșec total într-un anumit sens: limitarea timpului pe ecran.

Experții ar fi fost îngroziți de timpul pe care l-am lăsat să aibă copiii mei pe ecran

Nu am stabilit o limită de timp pe ecran pentru copiii mei, deoarece, ne place sau nu, ecranele fac parte din societatea noastră. În timp ce ceilalți părinți pe care îi cunoșteam se combăteau cu privire la efectele negative ale timpului petrecut pe ecran, le-am lăsat copiilor mei libertatea deplină, atâta timp cât încă făceau exerciții, socializau, se comportau și aduceau acasă note bune.

Copiii mei se jucau jocuri video până la vârsta de 3 ani și se uitau la desene animate înainte de a putea merge. Dar am insistat, de asemenea, să petrecem timp împreună ca o familie și să ne asigurăm că toți avem suficientă mișcare. Am avut o mulțime de momente de îndoială față de mine când m-am întrebat dacă greșesc pentru că nu mă preocupă timpul petrecut pe ecran.

Cu toate acestea, pe măsură ce au trecut anii, am devenit din ce în ce mai încrezătoare că timpul petrecut pe ecran nu era neapărat inamicul pe care experții în educație parentală îl credeau a fi, atâta timp cât îmi încurajam copiii să fie oameni echilibrați și compleți.

Pe măsură ce au înaintat în vârstă, încă nu mi-am schimbat stilul parental

Încă nu-mi pasă dacă ei au o sesiune de joc de patru ore într-o zi sau se uită la două filme. Ei primesc note de 10 la școală, fac voluntariat în comunitatea noastră și sunt fericiți, amabili și sănătoși.

Amândoi au o mulțime de prieteni și sunt implicați în sport și alte activităţi extrașcolare. Legătura noastră de familie este puternică și petrecem mult timp împreună, atât pe ecrane, cât și în afara ei.

Pe lângă mult timp petrecut pe ecran, am alergat împreună în diferite curse și am plecat în vacanțe epice în familie.

Acum, fiica mea este elevă la liceu și este pe locul 1 în clasa ei. Ea a oferit peste 150 de ore de voluntariat în comunitatea noastră până acum, lucrează ca arbitru de softball în timpul verii, a fost selectată ca reprezentantă a clasei și practică trei sporturi. Si ghici ce? Încă îi place să joace jocuri pe calculator, ore în șir.

Fiul meu este în primul an, la o facultate privată, și se specializează în informatică. În timpul liceului, petrecea între patru și cinci ore pe zi pe ecrane, când scria coduri, juca jocuri și se uita la televizor. Acum, a fost desemnat studentul lunii.

În cele șase luni, înainte ca fiul meu să plece la facultate, el și cu mine am urmărit împreună toate cele 15 sezoane din serialul „Supernatural”. A fost o mulțime de timp suplimentar petrecut pe ecran, dar a devenit timpul nostru special pentru relații și încă ne cităm acel spectacol unul altuia în texte și conversații.

Nu aș schimba nimic în legătură cu ignorarea regulilor experților de către părinți

Ignorarea regulilor a funcționat minunat pentru familia mea. Copiii mei au o greutate corporală sănătoasă, sunt inteligenți, le place să petreacă timpul cu familia, le place să-i ajute pe alții și sunt extrem de fericiți.

Ca părinte, ce pot cere mai mult?”…

FOTO – caracter ilustrativ: Shutterstock

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto