O nouă apariție bizară în „fauna” imobiliară din Cluj! Cu câte sute de euro se închiriază un apartament cu gresie pe.. tavan!

O nouă apariție bizară în fauna imobiliară din Cluj! Cu câte sute de euro se închiriază un apartament cu gresie pe.. tavan!
O nouă apariție bizară în "fauna" imobiliară din Cluj! Cu câte sute de euro se închiriază un apartament cu gresie pe.. tavan! / Sursa foto: Știri de Cluj
Publicat: 24/09/2022, 09:52

În Cluj pare să se dea ora exactă în materie de imobiliare. După ce orașul a devenit celebru pentru garsoniera de 11 metri pătrați și mai apoi cu apartamentul care are dormitorul în bucătărie, acum a apărut locuința cu gresie pe tavan.

Apartamentul se închiriază cu 450 de euro și e localizat într-o zonă bună din Cluj Napoca.

Locuința are 75 de metri pătrați, are două dormitoare, două băi, un living, bucătărie, balcon și cămară.

O nouă apariție bizară în
O nouă apariție bizară în „fauna” imobiliară din Cluj! Cu câte sute de euro se închiriază un apartament cu gresie pe.. tavan! / Sursa foto: Știri de Cluj

„Bine că ai pus gresia în tavan. Se curăță ușor”

Anunțul de închiriere a fost postat pe Facebook, iar reacțiile nu au întârziat să apară, după cum era de așteptat.

„E bine că ai pus gresie pe tavan, se curăță uşor”, „Eu zic să îl lași pet friendly, poate îți mănâncă hidoșenia aia de pe pereți”

Nici proprietarul a fost mai prejos și a răspuns: „În timpul pe care l-ai pierdut ca să lași comentariul acesta, puteai face ceva productiv pentru tine?”.

Cum arată garsoniera din Cluj cu dormitorul în bucătărie, care se închiriază cu 450 de euro pe lună

Faptul că imobilele din Cluj sunt cele mai scumpe din România nu mai e un mister pentru nimeni. Proprietarii cer tot mai mulți bani pentru spații mici, iar închirierea unei garsoniere cu 400-500 de euro deja nu e mai e excepție, ci o normalitate.

O garsonieră din Cluj se închiriază cu 450 de euro, chiar dacă are dormitorul în bucătărie.

Amenajarea este una modernă, dar prețul lunar cerut pentru a sta în ea este comparabil cu cel al unui apartamente de două sau trei camere din alte zone ale Clujului.

Cum arată garsoniera din Cluj cu dormitorul în bucătărie, care se închiriază cu 450 de euro pe lună / Sursa foto: Știri de Cluj
Cum arată garsoniera din Cluj cu dormitorul în bucătărie, care se închiriază cu 450 de euro pe lună / Sursa foto: Știri de Cluj

„Apartament format din livingo-bucătă-dormitor”

Totuși, blocul unde este amplasată are și o piscină și e la doar 20 de minute de mers pe jos până la Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca.

Se pare că apartamentul era închiriat anul trecut cu 350 de euro, dar s-a scumpit între timp. „Anul trecut erau 350, acum 450. Excelent. La anul 550 de euro și tot așa”, a comentat o persoană care a văzut anunțul.

„Apartament format din livingo-bucătă-dormitor. Ori aia de 11 mp, ori astea, tot din pat amesteci in tigaie, doar ca aici o arzi mai pe lux”, a mai comentat cineva, citat de presa locală.

Câți euro trebuie să plătească un student pe chirie în București și în Cluj-Napoca

Pe măsură ce se apropie începerea unui nou an universitar, se scumpesc și chiriile în marile centre universitare de la noi din țară.

De asemenea, cu cât apartamentele sau garsonierele sunt mai aproape de facultate, cu atât prețul lor este mai mare spre deosebire de alte zone.

În București, cele mai căutate zone sunt: Grozăvești, Politehnica și Lacul Tei.

Aici, un apartament cu două camere se închiriază și cu 430 de euro, iar o garsonieră ajunge să depășească suma de peste 350 de euro, pe lună.

Spre deosebire de capitală, în Cluj chiriile sunt mai scumpe.

De exemplu, un apartament cu două camere în zona Zorilor ajunge la 600 de euro pe lună, iar o garsonieră la 450 de euro pe lună.

Cluj-Napoca conduce în topul chiriilor din România, oraşul fiind urmat la mică distanţă de Bucureşti, Iași şi Braşov, alte centre universitare importante.

Cu toate acestea, un sondaj arată că tinerii alocă în medie doar 300 euro pe lună pentru un apartament cu două camere.

Studenții pot opta și pentru a sta la cămin pe perioada studiilor, însă de cele mai multe ori sunt prea puține locuri alocate. Distribuirile în căminele studențești se fac în funcție de medie, opțiunea studentului și disponibilitate, la fiecare început de an universitar.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase