O polițistă din București și-a pierdut arma în toaleta unei benzinării

O polițistă din București și-a pierdut arma în toaleta unei benzinării
Publicat: 16/12/2021, 11:32
Actualizat: 16/12/2021, 12:55

O polițistă de la Secția 9 din București este cercetată de superiori după ce și-a pierdut arma de serviciu, miercuri, în toaleta unei benzinării din Sectorul 2.

Pistolul a fost luat de două persoane, fără să anunțe angajații benzinăriei. Polițista și-a anunțat superiorii, iar arma a fost recuperată în mai puțin de 15 minute, după ce conducerea Poliției Sectorului 2 s-a mobilizat în regim de urgență.

Atât femeia de 20 de ani, cât și bărbatul de 33 de ani care și-au însușit arma au fost reținuți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

În data de 15 decembrie 2021, un agent de poliție din cadrul Secției 9 Poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a intrat in toaletă unei benzinării, unde a uitat arma din dotare. În aproximativ 14 minute s-a reîntors, dar nu a găsit armamentul. Au fost alertați polițiștii aflați în teren și pe baza imaginilor a fost identificată o persoană, o femeie, care a intrat în același spațiu. În urma activităților de cercetare, arma a fost recuperată, de pe un teren viran, unde a fost aruncată, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Agentul de poliție care și-a uitat arma în benzinărie este încadrat în structura DGPMB din anul 2018.

”Față de agentul de poliție, prin structura de control intern, au fost declanșate cercetări”, a precizat Poliția Capitalei. Femeia este cercetată atât administrativ cât și penal, pentru neglijență în serviciu.

Poliția i-a sunat pe suspecți

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că polițista făcea parte dintr-un echipaj care patrula în zona Stadionului Național, în contextul meciului FCSB – Rapid București.

La un moment dat, femeia a mers la toatela unei benzinării din proximitatea stadionului. La scurt timp, a realizat că și-a uitat arma de serviciu acolo și s-a întors imediat, însă pistolul dispăruse. Aceasta a anunțat conducerea, iar o echipă de polițiști a ridicat, de urgență, imaginile surprinse de camereke de supraveghere. Așa s-a constatat că după polițistă a intrat în cabină o tânără care venise însoțită de un bărbat. Polițiștii l-au identificat pe șofer, după care i-au aflat numărul de telefon.

Contactat pe mobil, acesta a fost invitat la Poliție. Bărbatul s-a prezentat la sediul Secției 9, unde a recunoscut faptul că a avut arma polițistei, însă, după ce și-a dat seama că a fost identificat, a aruncat-o pe un teren viran din Sectorul 3.

Polițiștii au mers la locul indicat de acesta și au recuperat pistolul și muniția. Bărbatul și femeia au fost acuzați de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și au fost reținuți pentru 24 de ore.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult