UPDATE | Primărița din Bihor și soțul acesteia, acuzați că au desfigurat un fost procuror cu un clește de tăiat lanțuri, au fost arestați preventiv – VIDEO

Publicat: 04/11/2021, 12:57
Actualizat: 04/11/2021, 21:14

Primărița din comuna Brusturi, județul Bihor, Livia Bârlău, și soțul acesteia, Petre Bârlău, au fost reținuți, fiind acuzați de tentativă de omor, după ce, la finalul lunii septembrie, l-ar fi desfigurat în bătaie pe fostul procuror Ioan Bodogai. 

UPDATE: Tribunalul Bihor a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi soți.

”Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor B.F.P. şi B.L.D., ambii cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.11.2021 şi până la data de 03.12.2021, inclusiv”, potrivit deciziei judecătorului de drepturi și librtăți de la Tribunalul Bihor.

Decizia nu este definitivă, dar primărița Livia Bârlău și soțul său vor sta încarcerați cel puțin până când Curtea de Apel va decide, definitiv, dacă rămân în arest preventiv, vor fi plasați în arest la domiciliu sau cercetați sub control judiciar.

Potrivit prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău, cei doi i-ar fi aplicat fostului procuror mai multe lovituri la nivelul capului și al membrelor, care i-au pus viața în pericol.

Leziunile pe care aceștia i le-au provocat bărbatului necesită cel puțin 100 de zile de îngrijiri medicale, potrivit ebihoreanul.ro.

Bărbatul a fost bătut cu un clește de tăiat lanțuri

Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 29 septembrie, într-un magazin care le aparține celor doi acuzați, potrivit sursei citate.

Fostul procuror a fost bătut cu un clește folosit pentru tăierea lanțurilor și a ajuns la spital plin de sânge, cu capul spart în trei locuri, cu răni la mâini și cu un picior rupt. Pentru a-i fixa piciorul, medicii au fost nevoiți să îi monteze tije metalice bărbatului.

Bătaia a avut loc după ce fostul procuror l-a reclamat pe soţul edilului la Direcţia Antifraudă, pe motiv că tot cumpără şi revinde tractoare pe OLX, fără a plăti taxe, mai scrie sursa citată.

După reclamația la Direcția Antifraudă, fostul procuror s-a dus la magazinul primarului să cumpere un burlan, iar atunci a avut loc atacul.

„Bârlău m-a luat la întrebări, că ce mă f… grija de tractoarele lui, şi m-a înjurat. I-am împins şi eu, să ies. Bârlău a apucat un cleşte de tăiat lanţuri, cu braţele de 20-30 centimetri, şi a început să mă lovească cu el, ca un taur turbat, minute în şir. Dădea ca şi cum tăia lemne cu un topor…”, a declarat fostul procuror.

Se pare că cei doi soți au fugit, iar bărbatul a fost găsit de câțiva clienți care au sunat la 112. Inițial, primărița a negat că ea și soțul său nu ar fi fost de față, dar apoi a recunoscut altercația.

De altfel, ea a negat și pe Facebook că ar fi fost prezentă în magazin, împreună cu soțul său, când a avut loc agresiunea.

„Da, știu că a avut loc un incident azi și, din păcate, pe proprietatea familiei mele. Probabil că dacă am fi fost acolo nu s-ar fi întâmplat. Categoric nu am fost acolo, nici eu, nici soțul, la acea oră, în condițiile în care am fost plecați în județ. Se scrie în ziar că era vorba despre locuri de muncă, că i-aș fi promis de muncă, nu i-am promis niciodată, niciodată vreun loc de muncă acestui cetățean. Venea cu diverse idei, că ce-ar fi el în stare să facă, ce-ar putea să facă. I-am spus de câteva ori că nu l-aș vedea util la Primărie. Cam asta a fost relația mea cu acest cetățean”, a spus la acea vreme Livia Bârlău.

Cei doi nu ar fi la prima agresiune, potrivit Bihoreanul.  În 2018, ei au fost bănuiţi că au comandat un atac în stil mafiot împotriva unui consilier local ALDE, Ioan Roşu, bătut în faţa propriei case de persoane necunoscute, după ce i-ar fi cerut socoteală edilului pentru lucrări atribuite în secret şi a sesizat Garda Forestieră privind furturi din pădurea comunei, comise cu ajutorul soţului acesteia. În vara aceluiaşi an, altui consilier ALDE, Florian Cuc, îi fuseseră sparte ferestrele casei pentru că întrebase despre aceleaşi afaceri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...