O româncă a mers în ANGLIA cu promisiunea de a lucra într-un magazin Pandora. Ce a fost pusă să facă, de fapt, când a ajuns acolo

O româncă a mers în ANGLIA cu promisiunea de a lucra într-un magazin Pandora. Ce a fost pusă să facă, de fapt, când a ajuns acolo
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 15/07/2023, 17:04
Actualizat: 16/07/2023, 08:30

O familie întreagă de români din Marea Britanie (mamă, tată și fiu) a fost condamnată la închisoare. Toți sunt acuzați de exploatarea unei tinere pe care au obligat-o să lucreze ca prostituată după ce, inițial, i-au promis un loc de muncă la un magazin Pandora din Regatul Unit.

Victima, în vârstă de 19 ani și originară tot din România, a fost adusă în Marea Britanie, în luna octombrie a anului 2020, după ce începuse o relație virtuală cu fiul cuplului de români, în vârstă de 22 de ani, potrivit jurnalemigrant.com.

Imediat după sosirea în Regatul Unit, însă, ea a fost forțată să intre în industria prostituției și a fost traficată în întreaga țară de cei trei români.

Coșmarul tinerei a durat șapte luni, timp în care a fost bătută și amenințată că va fi trimisă înapoi în țară, „în bucăți”, dacă refuză să-și vândă trupul zilnic. Mai mult, au fost făcute amenințări și la adresa rudelor ei.

Familia de români s-a mutat din Southampton la Walsall și apoi la Birmingham, pentru a evita Poliția, dar au fost arestați după ce victima a reușit să-i denunțe, în luna mai a anului 2021.

După un proces desfășurat la Curtea Regală din Birmingham, cei trei inculpați au fost găsiți vinovați de conspirație pentru controlarea prostituției, cu scopul de a avea profituri financiare, și conspirație pentru a încuraja și facilita călătoria unei persoane în Marea Britanie în scopul exploatării.

Potrivit publicației britanice Birmingham Mail, tatăl (în vârstă de 40 de ani), fiul (22 de ani), și mama (38 de ani), au fost condamnați fiecare la opt ani de închisoare.

Judecătorul Andrew Smith a precizat că fiecare inculpat a jucat un „rol principal” în ceea ce a fost o „organizație criminală de familie”.

„Sunt sigur că tu ai încurajat-o să ți se alăture în Marea Britanie după ce i-ai câștigat încrederea prin intermediul unei relații online. Această încurajare a implicat sugestia de a lucra la Pandora, când realitatea era că, după ce a intrat în Marea Britanie, a fost forțată de tine și părinții tăi să lucreze ca prostituată”, i s-a adresat fiului judecătorul, care apoi a relatat cum au decurs unele dintre fapte.

La un moment dat, tânărul de 22 de ani se afla în camera alăturată când victima a fost forțată să întrețină relații sexuale cu primul client, moment în care s-a accidentat și a început să țipe de durere, s-a relatat la procesul de judecată.

Judecătorul a concluzionat că adolescenta a fost agresată fizic de tânărul de 22 de ani și mama acestuia, care controlau documentele de identitate ale victimei.

Tatăl tânărului se afla în închisoare în momentul când tânăra româncă a sosit în Marea Britanie, dar a devenit „activ implicat” în exploatarea ei după eliberarea sa și a „escaladat” schema prin publicarea anunțului ei pe un site de escorte online. SMS-urile au oferit, de asemenea, dovezi esențiale în timpul procesului, potrivit sursei citate.

În aprilie 2021, tânărul de 22 de ani i-a trimis un mesaj victimei spunând: „Termină treaba și trimite-mi un mesaj”, iar în luna mai din același an a trimis un SMS în care scria: „Fii rapidă, astfel încât să putem merge și la celălalt”.

Inculpații au luat toți banii câștigați de fata de 19 ani, anchetatorii descoperind că 19.000 de lire sterline au fost plătite în contul tatălui, deși s-a considerat că aceasta era doar o „imagine de ansamblu” a profiturilor totale, deoarece mulți clienți ar fi plătit în numerar.

„Banii pe care i-ați luat în mod colectiv au asigurat că niciunul dintre voi nu a trebuit să lucreze pentru a-și finanța viața de zi cu zi. Fiecare dintre voi știa că ea nu dorea să lucreze ca prostituată. Ea v-a spus asta de repetate ori. I s-a spus într-o varietate de moduri că acest lucru nu va fi posibil. În schimb, ea a fost fie încurajată, fie amenințată cu violența sau chiar cu moartea, pentru a asigura conformarea continuă”, a mai spus judecătorul.

FOTO – Profimedia

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto