VIDEO | O stradă din Mărășești s-a surpat, la un an de la reabilitare. Ce spune primarul localității

Publicat: 04/08/2022, 23:08
Actualizat: 04/08/2022, 23:09

O stradă din zona centrală a localității Mărășești, din județul Vrancea, s-a surpat pe o distanță de 70 de metri. Artera fusese reabilitată anul trecut și chiar și recepționată.

Este vorba despre strada Democrației, care a fost deja închisă circulației. Primăria spune că strada arată acum ca după război din cauza unei avarii la rețeaua de alimentare cu apă.

Strada respectivă fusese  reabilitată într-un proiect început în 2019, iar recepția a fost făcută în iulie 2021. Lucrarea este încă în garanție, astfel că administrația locală a cerut constructorului să repare stricăciunile.

„În cursul zilei de 4 august, am întrunit o comisie alcătuită din reprezentanţi ai constructorului, proiectantului şi ai societăţii care se ocupă cu serviciul de apă şi canal şi ne-am deplasat în teren. S-a ajuns la concluzia că această surpare în carosabil s-a produs din cauza infiltraţiilor de apă de la un branşament smuls din mufa de legătură. Bănuim noi că a mai fost intervenit asupra acelui branşament o dată şi acum s-a smuls din nou. Apa a curs şi, neavând consumator, pentru că la punctul unde se livra apă nu stă nimeni în momentul de faţă, în timp s-au produs tasări ale solului. Din cauza asta s-a produs surparea. Comisia a stabilit termene, pentru a vedea cum se poate remedia situaţia în cel mai scurt timp”, a declarat arhitectul şef al oraşului Mărăşeşti, Pascaru Felician, citat de Digi 24.

Societatea care se ocupă cu serviciul de apă şi canal din Mărăşeşti, CUP SA, intervine pentru remedierea acestei situaţii.

„În această dimineaţă (joi – n.red), reprezentanţii CUP SA Sucursala Mărăşeşti s-au deplasat pe strada Democraţiei din localitate, pentru a analiza cauzele care au condus la surparea unei părţi a carosabilului. Au constatat că această situaţie neplăcută a survenit în urma unor lucrări de compactare executate anterior la trama stradală, fie de către municipalitate, la momentul modernizării suprafeţei asfaltice, fie de către executantul reţelelor de gaze. La data respectivă, unul dintre branşamentele de apă existente între cele două trasee, cel de apă şi cel de gaze, a fost smuls parţial, iar acest fapt a condus la producerea unor infiltraţii minore în stratul de nisip şi pietriş. Ulterior, acest strat de sub carosabil s-a măcinat şi a condus la situaţia prezentă”, se arată într-un comunicat al CUP SA.

FOTO & VIDEO: Ziarul de Vrancea