O tânără de 25 de ani a CĂZUT într-o prăpastie de peste 100 de metri, în Munții Bucegi. Salvamont a intervenit în forță

Publicat: 19/03/2023, 08:37
Actualizat: 19/03/2023, 08:45

O tânără din Gașați, în vârstă de 25 de ani, a fost rănită, sâmbătă, după ce a căzut peste o sută de metri, într-o prăpastie, în timp ce se afla pe un traseu montan din Masivul Bucegi.

Tânăra a urcat pe munte împreună cu prietenul ei, iar în apropiere de cabana Mălăieşti a alunecat şi a căzut peste o sută de metri.
Accidentul a avut loc în zona staţiunii Buşteni de pe Valea Prahovei.

Femeia a fost preluată de un elicopter pentru a fi dusă la spital. Din fericire, femeia a scăpat cu răni ușoare.

Salavamont: ”Recomandăm turiștilor să se informeze despre starea traseului, echipamentul necesar precum și despre starea vremii înainte de a pleca pe traseul turistic

”O tânără de 25 de ani din județul Galați, în timp ce încerca să ajungă la Cabana Mălăiești împreună cu prietenul ei, a alunecat și a căzut aproximativ 100 de metri într-o prăpastie. În urma apelului sosit prin SNUAU 112, dispeceratul a alertat conform procedurii, cele mai apropiate formații Salvamont.

Salvatori montani din cadrul Salvamont Râșnov, SPJ Salvamont Brașov precum și Salvamont Busteni – având in vedere că accidentul s-a produs la granița cu județul Prahova – s-au mobilizat și au plecat spre accident. Totodată a fost solicitat și suport aero. Elicopterul a ajuns într-un timp scurt la victima, iar salvatorii au reușit extragerea victimei și transportarea acesteia către Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov pentru investigații medicale suplimentare. Salvatorii montani din cadrul formației Salvamont Râșnov l-au preluat pe prietenul fetei și l-au transportat până în zona Cabanei Diham de unde a fost preluat de salvamontiștii din cadrul Servicului Public Județean Salvamont Brașov și transportat la Brașov.

Menționăm faptul că persoanele nu erau echipate corespunzător! Recomandăm turiștilor să apeleze cu încredere la 0SALVAMONT și să se informeze despre starea traseului, echipamentul necesar precum și despre starea vremii înainte de a pleca pe traseul turistic!”, a transmis Salvamont Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase