O tânără din Cluj-Napoca a cheltuit economiile soacrei sale, după ce i-a furat cardul. Despre ce sumă e vorba și cum a fost posibil totul

O tânără din Cluj-Napoca a cheltuit economiile soacrei sale, după ce i-a furat cardul. Despre ce sumă e vorba și cum a fost posibil totul
FOTO - ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 29/04/2021, 17:19
Actualizat: 29/04/2021, 17:28

O tânără din Cluj-Napoca (39 de ani) a furat cardul bancar al soacrei sale, în vârstă de 66 de ani şi a început să scoată diverse sume de bani, din bancomate diferite din oraş, cunoscând PIN-ul femeii.

În urma investigațiilor efectuate, a reieșit faptul că în perioada septembrie 2019 – iulie 2020, o femeie în vârstă de 39 de ani, din Cluj-Napoca, prin utilizarea fără drept a unui card bancar, ar fi efectuat multiple operațiuni de retrageri de numerar din contul bancar al unei femei în vârstă de 66 de ani, din aceeași localitate, de la diferite bancomate situate în municipiul Cluj-Napoca, cauzând un prejudiciu de aproximativ 185.000 de lei (aproape 40.000 euro).

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Cluj-Napoca, la locuința femeii de 39 de ani, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri de interes în cauză, printre care diverse bonuri fiscale și chitanțe. Față de cea în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, aceasta a fost prezentată magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive, fiind plasată în arest la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile”, informează poliţiştii, citați de ObservatorNews.ro.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări în acest caz, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată.

Cum a reușit un bărbat să sustragă 235.000 de lei de pe cardul unei bătrâne, timp de aproape doi ani, fără ca femeia să observe nimic

Un bărbat din județul Iași, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut de poliție, luna trecută, fiind acuzat că a efectuat mai multe tranzacții neautorizate, în valoare totală de 235.000 de lei, cu cardul unei femei în vârstă de 80 de ani, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Bărbatul a acționat timp de aproape doi ani, fără ca femeia să observe nimic. Acum, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de comitere a infarcţiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic, informeazî Digi 24.

Card bancar special pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Cum funcționează și cât de sigure sunt plățile

Gigantul francez Thales, prezent și pe piața locală, și partenerul său, Handsome, au lansat un card bancar special pentru ca persoanele cu deficiențe de vedere să aibă controlul asupra plăților pe care le fac cu acest instrument.

Cardul de plată lansat de Thales și Handsome, companie Fintech specializată în incluziune socială, este sincronizat cu o aplicație instalată pe telefonul persoanei cu deficiențe de vedere, care astfel poate asculta detaliile tranzacției.

Soluția vine în contextul în care, potrivit unui studiu restrâns realizat în 2019 de Handsome and Ethik Connection, în Franța, 89% dintre persoanele cu deficiențe de vedere spun că au fost victime ale unei fraude sau erori atunci când au plătit bunuri sau servicii.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
"Avea dureri crunte" - Pacient din Timișoara cu cancer, mort după o operație REUȘITĂ! Uluitor...
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Gina Pistol, schimbare în carieră. Vedeta TV a pregătit totul în mare secret
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult