O turistă a povestit experiența sa cu „capcana” pe care o întind polițiștii bulgari românilor care le tranzitează țara în drum spre Grecia

O turistă a povestit experiența sa cu „capcana” pe care o întind polițiștii bulgari românilor care le tranzitează țara în drum spre Grecia
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24/06/2022, 22:21

O turistă româncă a povestit, pe un grup de Facebook dedicat celor care aleg să-și petreacă vacanțele în Grecia, o experiență neplăcută de care a avut parte în drumul său cu autoturismul personal prin Bulgaria.

Turista a vrut astfel să-i avertizeze și pe alții despre ce s-ar putea întâmpla dacă sunt la fel de ghinioniști ca ea.

”Poliție pe centura Sofiei. Ne-a oprit un echipaj de poliție imediat cum soțul semnalizase că vrea să oprească pe dreapta, într-o parcare a unui McDonald’s – Jumbo (dorea să se odihnească). Au cerut documentele, apoi l-au chemat pe soț să vorbească. I-au spus că acolo pe centură, chiar dacă sunt două benzi pe sens, e o zona de 60km/h că și limita de viteză și că el ar fi avut 87km/h (soțul nu a văzut indicatorul de 60km/h, voi aveți idee de acea zonă?”, a scris românca pe grupul de Facebook „Forum Grecia”.

Însă, ”aventura” nu s-a oprit aici. ”Am aflat acum de la voi că există acea limitare de viteză exact în acea zona Jumbo – McDonald’s ). Apoi au zis că l-ar fi detectat camerele în tunele cu viteză mai mare de 80km/h și că trebuie să îl amendeze. Soțul a spus “ok, faceți procesul și trimite-l prin poștă”. Au zis că amendă era 400 leva. Soțul nu s-a contrazis cu ei și a spus că dacă a greșit, e normal să plătească.

Apoi când au văzut că soțul nu se împotrivește au zis că trebuie să meargă la secția de poliție și să caute imaginile și să facă procesul și că cel puțin 1-2h nu avem voie să ne mișcăm de pe loc… și tot trăgeau de timp. Soțul și-a dat seama atunci că nu aveau practic nimic, erau doar la ciubuc, relatează antena3.ro.

E prima dată când ni se întâmplă deși facem drumul acesta îl facem de ani de zile. Așa că atenție. Dacă nu mai fusese un post asemănător pe grup, nu ne-am fi dat seama despre ce e vorba. Mulțumim celor care oferă informații pe grup”, a povestit femeia.