O ursoaică și puiul ei au intrat în mai multe gospodării din Azuga (VIDEO)

O ursoaică și puiul ei au intrat în mai multe gospodării din Azuga (VIDEO)
O ursoaică și puiul ei au intrat în mai multe gospodării din Azuga
Publicat: 20/03/2021, 14:48
Actualizat: 20/03/2021, 14:54

În cursul zilei de joi, 18 martie, o ursoaică însoțită de puiul său au fost surprinși în timp ce se plimbau prin curțile localnicilor din Azuga.

Reprezentanţii Ocolului Silvic Azuga aflaţi la faţa locului au confirmat faptul că este vorba despre același urs care zilele trecute a fost filmat în timp încerca să intre într-o curte din Azuga. Animalul sălbatic a încercat să escaladeze gardul unei curți, fiind cu greu alungat de localnici.

De această dată urşii au reuşit să intre în mai multe gospodării, însă fără a produce victime sau pagube însemnate, jandarmii reuşind sa-i îndepărteze spre zona împădurită”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, precizează Agerpres.

Urs filmat când încerca să intre într-o curte din Azuga

Un urs a fost filmat când încerca să intre într-o curte din Azuga. Animalul sălbatic a fost alungat cu greu de către localnici, care au turat motoarele mașinilor, în ideea de a-l îndepărta.

Incidente de acest gen sunt tot mai des întâlnite în zonele montane din România. Potrivit specialiștilor, cauza este aceea că animalele nu mai au cu ce să se hrănească.

Un urs și-a făcut apariția și pe pârtie

Claudiu Vasilescu, salvamont Bușteni și Csibi Magor, specialist în probleme de mediu, au vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre curajul nebunesc al monitorului de schi Adrian Stoica, pe pârtia din Predeal: bărbatul „s-a jucat” minute bune cu un urs pentru a salva alți turiști și a filmat totul: „Frumușel, dar nu socializăm!”

„Lumea ar trebui să facă exact ce a făcut acest monitor de schi. A procedat ca la carte cu ursul. Ursul a venit spre schiori pentru a obține hrană. Oamenii sunt de vină.