O veste tristă. A murit actorul Remus Mărgineanu. „Îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova”

O veste tristă. A murit actorul Remus Mărgineanu. „Îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova”
Sursa: CLV Film
Publicat: 18/04/2022, 09:33
Actualizat: 18/04/2022, 09:36

A murit actorul Remus Mărgineanu. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, actorului i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova.

Actorul avea 84 de ani.

„Primim o veste extrem de tristă: a încetat din viață actorul și profesorul REMUS MĂRGINEAN, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, potrivit unui mesaj transmis pe Facebook, de Teatrul Național Craiova.

„Actorul Remus Mărgineanu a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani. Cunoscut de publicul din România pentru activitatea sa pe scena de teatru, dar şi din peste 30 de filme, lui Remus Mărgineanu i se datorează înființarea școlii de teatru din Craiova”, notează și CLV Film, pa pagina de Facebook.

Remus Mărgineanu s-a născut pe 22 martie 1938 în Cugir, România. Actorul a devenit cunoscut pentru Undeva în Est (1991), Drumul oaselor (1980) și Pacatul (1992). A lucrat la Teatrul din Craiova, fiind chiar fondatorul școlii de teatru craiovene, conform Cinemagia.

Ultimul film în care a putut fi văzut Remus Mărgineanu este Cardinalul (2019), povestea episcopului Iuliu Hossu şi a altor conducători ai Bisericii Greco-Catolice, arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet în anii ’50.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult