Oamenii de știință din Wuhan au planificat să elibereze coronavirusul în peșterile populate de lilieci, arată documente recente

Oamenii de știință din Wuhan au planificat să elibereze coronavirusul în peșterile populate de lilieci, arată documente recente
Publicat: 23/09/2021, 10:38

Cu mai puțin de doi ani înainte de începerea pandemiei COVID-19, oamenii de știință de la Institutul de Virologie Wuhan au planificat să modifice genetic virusurile pentru a le face mai infecțioase pentru oameni și pentru a le elibera în peșterile liliecilor.

Oamenii de știință din Wuhan au fost înscriși ca parteneri la o propunere de finanțare a Alianței EcoHealth pentru sănătatea mediului, făcută la solicitarea Agenției pentru Proiecte de Cercetare Avansată (DARPA) a guvernului SUA.

DARPA a respins propunerea și nu este clar ce s-a întâmplat cu proiectul de cercetare, pe care documentele l-au descris ca având „un început bun de funcționare”

Propunerea promite să alimenteze controversa cu privire la rolul laboratorului Wuhan în pandemie. Guvernul chinez susține că focarul a început pe o piață umedă și se sugerează că experimentele efectuate la Institutul de virologie Wuhan au dus la o scurgere de agenți patogeni periculoși.

Un număr tot mai mare de oameni de știință și guverne din întreaga lume, inclusiv administrația Biden, au refuzat să excludă teoria scurgerilor de laborator și au cerut Chinei să coopereze pe deplin într-o investigație științifică globală.

Suspiciunea tot mai mare cu privire la versiunea oficială a Chinei a fost determinată în mare măsură de Echipa de Căutare Autonomă Radicală Descentralizată care investighează COVID-19 sau DRASTIC, care a publicat documentele săptămâna aceasta. Documentele nu au putut fi verificate, transmite Newsweek .

De-a lungul pandemiei, cercetători și corespondenți DRASTIC, mulți anonimi, care lucrează independent, au descoperit documente obscure, au pus laolaltă informațiile și le-au explicat pe Twitter. Treptat, calitatea cercetării lor a câștigat aprecierea oamenilor de știință și a jurnaliștilor profesioniști .

Richard Ebright, consiliu guvernator profesor de chimie și biologie chimică la Universitatea Rutgers și laborator și director la Waksman Institute of Microbiology, a publicat pe Twitter constatările celei mai recente depozite de documente DRASTIC și a declarat că lumea ar trebui să fie furioasă.

Oamenii de știință de la Institutul de Virologie Wuhan au planificat să modifice genetic virusurile  pentru a le elibera în peșterile liliecilor

Documentele au arătat că cercetătorii aspirau să modifice genetic coronavirusurile și să monitorizeze eliberarea și transmiterea lor în peșterile liliecilor pentru a determina riscurile pe care acești viruși le prezintă oamenilor.

Într-o postare de luni pe site-ul DRASTIC Research, grupul a declarat că documentele partajate de un denunțător arată că Alianța EcoHealth „a colaborat” cu Institutul de Virologie din Wuhan pentru „a efectua o cercetare avansată și periculoasă a patogenității Covid-19”.

În cererea sa de finanțare, Alianța EcoHealth „a propus injectarea de coronavirusuri de lilieci mortali, a spus DRASTIC Research.

Rezumatul executiv al propunerii a declarat că cercetătorii vor „preleva probe intense de lilieci” în locații de pe teren, unde oamenii de știință „au identificat un risc ridicat de dispersie” pentru coronavirusuri.

EcoHealth Alliance a scris în documentul împărtășit de DRASTIC Research că intenționează să lucreze cu cercetători la Școala de Medicină Duke-NUS din Singapore, Universitatea din Carolina de Nord, Centrul de Cercetare Palo Alto din California, Centrul Național de Sănătate a Vieții Naturale din SUA Geological Survey. Institutul de Virologie Wuhan din Wuhan, China a solicitat DARPA 14 milioane de dolari pentru a-și desfășura cercetările, care ar fi durat trei ani și jumătate.

Propunerea a fost datată din martie 2018, cu mai puțin de doi ani înainte ca SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă COVID-19, să înceapă răspândirea în întreaga lume. Se crede că virusul a început să se răspândească printre oameni în Wuhan, unde a fost raportat primul val de infecții.

Datorită DRASTIC, lumea știe acum că Institutul de Virologie Wuhan a avut o colecție extinsă de coronavirusuri adunate de-a lungul anilor în peșterile liliecilor și că multe dintre ele – inclusiv cea mai apropiată rudă cunoscută de virusul pandemiei, SARS-CoV -2 – a venit dintr-un arbore minat în care trei bărbați au murit din cauza unei boli suspectate de tip SARS în 2012. Institutul lucra activ cu aceste viruși, folosind protocoale de siguranță inadecvate, în moduri care ar fi putut declanșa pandemia, laboratorul și autoritățile chineze s-au străduit să ascundă aceste activități. De asemenea, este clar că primele cazuri au apărut cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea pe piața umedă Huanan, care se credea cândva ca a fost punctul zero al pandemiei. Nimic din toate acestea nu este o dovadă concludentă că o scurgere de laborator a cauzat virusul.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Hoții de CATALIZTOARE din GERMANIA ”vânează” aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Diferența dintre criptomonede, monede digitale și monede virtuale
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Detalii BOMBĂ din dosarul inspectorilor ANAF: Nu punem botul la o sticlă de whisky; Să...
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Au fost chemați ROMÂNII ÎN ARMATĂ?! Ministrul Apărării a spus adevărul. Toată lumea trebuie să...
Anunțul care zdruncină lumea din temelii. Ce urmează după Omicron: Va fi mult mai contagioasă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...