Oficial american din domeniul apărării: Aproximativ două treimi din trupele rusești care erau concentrate în jurul Kievului au părăsit zona

Oficial american din domeniul apărării: Aproximativ două treimi din trupele rusești care erau concentrate în jurul Kievului au părăsit zona
Publicat: 04/04/2022, 19:27

Aproximativ două treimi din trupele rusești care se aflau în jurul capitalei Ucrainei, Kiev, au „părăsit zona”, a declarat luni un oficial de rang înalt al apărării americane, potrivit CNN.

Trupele care au părăsit zona din jurul Kievului „se îndreaptă spre nord” și „se consolidează în Belarus”, a spus oficialul.

„Ceea ce continuăm să credem este că acestea vor fi reamenajate, realimentate, poate chiar întărite cu efective suplimentare, iar apoi vor fi trimise înapoi în Ucraina pentru a continua lupta în altă parte”, a adăugat oficialul.

„Evaluarea” SUA este că aceste trupe vor fi „aplicate în partea de est a țării, în regiunea Donbas”, pentru a lupta acolo, a precizat oficialul.

„Cea mai bună evaluare a noastră, și este doar o evaluare, este că acestea vor fi aplicate în partea de est a țării, în regiunea Donbas, dar aceasta este doar o evaluare”, a spus oficialul.

O „luptă acerbă” continuă pentru Mariupol, dar „nu există indicii că rușii au făcut vreun progres” în cucerirea orașului, a mai spus oficialul.

Forțele rusești sunt acum „mult mai mult la o poziție defensivă” în jurul Khersonului, a spus oficialul.

„Evaluăm că în zona Kherson, așa cum am vorbit în ultimele zile, rușii au cam fost prinși între Kherson și Mykolaiv. Evaluăm acum că au trecut mult mai mult la o poziție defensivă în jurul Khersonului”, a adăugat oficialul.

Forțele rusești „continuă să efectueze în jur de peste 200 de ieșiri pe zi”, iar „majoritatea loviturilor aeriene se concentrează asupra zonei Izium”, a precizat oficialul.