Ofițer de la un penitenciar din Miercurea Ciuc, prins cu DROGURI / Ce explicație le-a dat jandarmilor care l-au percheziționat

Ofițer de la un penitenciar din Miercurea Ciuc, prins cu DROGURI / Ce explicație le-a dat jandarmilor care l-au percheziționat
Droguri / Foto caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23/11/2023, 12:25
Actualizat: 23/11/2023, 12:26

Un ofițer de 28 de ani care lucrează la un penitenciar din Miercurea Ciuc a fost prins cu droguri în timp ce se afla la un concert, în București. Imediat după ce a fost depistat de jandarmi, el a făcut o notă internă și și-a informat superiorii despre cele întâmplate, au spus surse judiciare pentru GÂNDUL.

Tânărul ofițer a fost prins cu droguri de un echipaj de jandarmi. Aceștia au găsit asupra angajatului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) un plic în care se afla un praf de culoare albă. Testele de laborator vor demonstra dacă este vorba despre cocaină sau alt drog de mare risc.

Atunci când a fost prins, el a încercat să explice faptul că plicul nu este al lui, ci al unei fete pe care nu o cunoștea.

Pentru fapta sa, ofițerul din Miercurea Ciuc s-a ales cu dosar penal.

Purtătoarea de cuvânt a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, prinsă cu droguri

Depistarea ofițerului a avut loc în aceeași zi în care fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române a fost prinsă cu droguri chiar de un echipaj de Poliție. Eu au fost prinși în cadrul aceleași acțiuni, dar la câteva ore distanță.

Sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac avea în geantă mai multe pliculețe cu un praf alb, despre care anchetatorii bănuiesc că ar fi cocaină. Prinsă în fapt, femeia ar fi aruncat vina pe o prietenă.

Ca o ironie, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei este chiar structura de intervenție rapidă folosită de procurorii DIICOT în timpul acțiunilor de anihilare a grupărilor specializate în traficul de droguri.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că, duminică dimineața, un echipaj al Secției 18 Poliție a oprit un taxi care luase doi pasageri, un bărbat și o femeie, de la un eveniment care avusese loc la Palatul Bragadiru, situat în Sectorul 5.

Sursele citate au afirmat că femeia avea în geantă mai multe pliculețe din plastic ce conțineau un praf alb, dar și o hârtie care fusese făcută sul, despre care se presupune că fusese folosită pentru prizarea drogurilor.

Dosarul, trimis la BCCO

Femeia ar fi fost identificată drept sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac, care s-ar fi prezentat drept purtătorul de cuvânt al BSIJ. Tânăra ar fi spus polițiștilor că nu știe ce se află în plicurile respective, deoarece ar aparține unei prietene, care ar fi rugat-o să i le țină la ea în geantă.

Acțiunea BLOCADA este organizată la nivel național, printr-un ordin al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, „pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică”.

Polițiștii au confiscat posibilele stupefiante și au întocmit un proces verbal care a fost transmis, mai departe, la Brigada de Combatere a Crimei Organizate București, unde, sub supravegherea procurorilor DIICOT, va fi demarată o anchetă pentru deținere de substanțe stupefiante.

„Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, in urma unui control de rutină în trafic, polițiștii din cadrul Secției 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanțe susceptibile a fi interzise la deținere.

Menționăm faptul că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Cazul a fost preluat de reprezentanții B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor.

Ne reafirmăm, în mod transparent, așa cum am făcut-o de fiecare dată, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și ori de câte ori ni se vor cere informații care pot elucida astfel de situații, vom pune la dispoziție, în regim de urgență, toate datele solicitate.

Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea de către instituțiile abilitate, vom dispune măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare”, a anunțat Jandarmeria Română.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
S-a vândut o VECHE UZINĂ din România. A fost fondată în urmă cu peste 80...
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Impresionanta colecție de arme de vânătoare pe care a deținut-o Nicolae Ceaușescu