Omicron, punct și de la capăt? Cercetătorul Octavian Jurma, anunț important privind valul cinci al pandemiei. Care este perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe

Omicron, punct și de la capăt? Cercetătorul Octavian Jurma, anunț important privind valul cinci al pandemiei. Care este perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe
FOTO: Facebook/Octavian Jurma
Publicat: 13/05/2022, 12:07
Actualizat: 13/05/2022, 12:07

 Vești bune pentru români! Țara noastră ar putea ieși din valul cinci al Omicron săptămâna viitoare şi ar putea să aibă parte de „o perioadă liniștită” în timpul verii, apreciează cercetătorul Octavian Jurma, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook. 

„Azi incidența națională a revenit pe trend descendent si a ajuns la 0.5 la mie. În imagine aveți istoricul incidenței în ultimele 30 de zile, plus prognoza pe următoarele 2 saptamani. Asa cum se vede, săptămâna viitoare Cluj și București vor coborî în sfârsit sub 1 la mie. Sunt județele de referință cele mai credibile și pentru restul țării.

Săptămâna viitoare sper să ieșim din valul 5-Omicron, după care să avem parte de o perioadă liniștită. Lunile iunie-iulie (+mai si august ca luni de tranzitie) se dovedesc si in al 3-lea an pandemic perioada cea mai sigură pentru relaxare și vacanțe.

Avem deci un interval clar in care putem să ne bucuram în siguranță de răgazul pe care ni-l oferă pandemia și vă recomand să vă luați o vacanță în care să vă încărcati bateriile, indiferent ce amenințări se adună la orizont pentru toamnă.”

Urmează și un al șaselea val?

În România, va urma şi valul şase al pandemiei COVID, atrage atenţia medicul Octavian Jurma, care preconizează că acest val va veni în toamnă.

„Valul 6 este aproape o certitudine în toamnă şi va debuta probabil la finalul lunii august. Din păcate, singura pandemie care s-a terminat este cea din 1918, pentru că cea din 2020 este bine mersi şi produce noi tulpini într-un ritm ameţitor”, continuă medicul.