Operațiune nocturnă de salvare în Munții Făgăraș. Patru turiști cehi, coborâți de salvamontiști din zona ”La Trei Pași de Moarte” (VIDEO)

Publicat: 25/06/2021, 10:20

O operațiune de salvare, in extremis, s-a desfășurat în Munții Făgăraș. Patru turiști din Cehia au fost coborâți de salvamontiștii din Argeș la Cota 2000, după ce unul dintre ei s-a tăiat la un picior.

Cei patru turiști cehi, cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani, au sunat la numărul de urgență 112 din cauză că nu au mai putut continua traseul pe care plecaseră încă din dimineața zilei de joi.

La un moment dat, unul dintre turiști a alunecat pe o limbă de zăpadă și s-a tăiat la un picior. În astfel de condiții celorlalți le-a fost greu să îl care și, în ultimă instanță, au solicitat ajutorul salvamontiștilor.

Zona ”La Trei Pași de Moarte”, periculoasă atât ziua, cât și noaptea

Mai mulți salvatori montani din Argeș și Sibiu au plecat către locul indicat, undeva în zona cunoscută drept La Trei Pași de Moarte, pe versantul nordic, o zona periculoasă atât ziua, dar mai ales noaptea.

Patrula Salvamont Argeș locată la Cota 2000 pe Transfăgărășan, a ajuns prima la ei și i-a acordat primul ajutor bărbatului de 29 ani, tăiat la picior. Apoi au început coborârea, cu toții, spre Argeș, la Cota 2000.

La Cota 2000 i-a așteptat un echipaj de la ambulanță care l-a dus pe turistul rănit la Spitalul din Curtea de Argeș. Salvamontiștii trag încă un semnal de alarmă pentru cei care se aventurează pe munte. Există încă foarte multe limbi de zăpadă pe traseul de creastă, iar turiștii trebuie să fie echipați cu pioleți și colțari pentru a evita accidentele.

Turiștii din Cehia au venit în România pentru a escalada cele mai înalte vârfuri din Făgăraș și au fost atrași de faptul că încă mai există zăpadă în această perioadă a anului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase