Operatori de salubritate, AMENDAȚI pentru că nu au curățat cum trebuie gheața din centrul Bucureștiului / Primăria Capitalei, sancționată de PS4

Operatori de salubritate, AMENDAȚI pentru că nu au curățat cum trebuie gheața din centrul Bucureștiului / Primăria Capitalei, sancționată de PS4
Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Alexandra Pandrea (GÂNDUL)
Publicat: 23/01/2024, 18:00
Actualizat: 23/01/2024, 19:00

Operatorii de salubritate din sectoarele 3 și 4 au fost amendați de Primăria Capitalei cu 5.000 de lei pentru că nu au curățat în mod corespunzător gheața și zăpada din Piața Universității și din zonele adiacente Bulevardului Unirii. La rândul ei, Primăria Capitalei a fost amendată de Primăria Sectorului 4.

Potrivit unor surse din Poliția Locală București, citate de știripesurse.ro, polițiștii locali din DGPLCMB ar fi primit dispoziții direct de la directorul general Eduard Stroe să amendeze autovehiculele de salubrizare din sectoarele 3,4,5 și 6. Asta în condițiile în care acestea sunt exceptate de la prevederile HCGMB 134/2004. Mai mult, polițiștilor locali li s-ar fi spus în mod clar, potrivit acelorași surse, să nu controleze și să nu amendeze mașinile de salubrizare din sectoarele 1 și 2.

Amenzile au fost aplicate de către polițiștii locali din cadrul Direcției Centrului Istoric și ai Direcției Control pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 345/2020. Aceștia au verificat modul în care operatorii de salubritate și-au îndeplinit atribuțiile asumate în programul de deszăpezire la nivelul Municipiului București.

De asemenea, polițiștii locali au aplicat amenzi în valoare de 22.000 lei pentru 11 persoane juridice, precum și 4 avertismente verbale, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr.120/2010 de către persoanele fizice și juridice privind obligația acestora de îndepărtare a țurțurilor formați la nivelul acoperișului si curățarea zăpezii și a gheții formate pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, transmite Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei, amendată de Poliția Locală Sector 4 cu 4.000 de lei

La rândul său, Primăria Capitalei a fost sancționată contravențional de către polițiștii locali ai Sectorului 4.

„Urmare a unor controale de rutină, frecvent efectuate în perioada rece a anului, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 4 au sancționat Primăria Municipiului București (PMB), prin Administratia Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), pentru nerespectarea obligațiilor legale instituite în sarcina sa în privința îndepărtării stratului de zăpădă și de gheață depus pe aleile pietonale și trotuarele aferente parcurilor pe care aceasta le adminstrează pe raza Sectorului 4 – Parcul Carol și Parcul Tineretului”, au transmis reprezentații Primăriei Sectorului 4 (PS4).

Aceștia precizează că au fost date două amenzi, în valoare totală de 4.000 de lei.

„Astfel, conform notelor de constatare și proceselor verbale de sancționare întocmite de către polițiștii locali, la momentul desfășurării controalelor menționate, aleile pietonale și trotuarele aferente Parcului Carol și Parcului Tineretului erau impracticabile, acoperite cu zăpadă și cu gheață, fapt ce a pus în pericol integritatea corporală a tuturor persoanelor care tranzitează sau vizitează aceste spații.

Aceste aspecte contravin art. 12 din Anexa 1 a HCGMB 120/2010, conform căruia «atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice au obligația ca pe timp de iarnă să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale» și se sancționează, potrivit art. 43, alin. B, al aceleiași norme legale, cu amendă de până la 2.000 de lei.

În situația de față, întrucât sunt vizate două locații distincte, au fost întocmite două sancțiuni contravenționale, în sumă totală de 4.000 de lei”, au mai arătat reprezentanții PS4.

Daniel Băluță, apel către Nicușor Dan

„Este inadmisibil ca, după atâtea zile de când ninsoarea s-a oprit, PMB și ALPAB să continue să trateze cu dispreț cetățenii Bucureștiului!

Fac un apel către domnul Primar General, Nicușor Dan, să respecte legea și să dispună măsuri în regim de urgență prin care să stopeze pericolul la care sunt expuși bucureștenii care merg în Parcul Carol și în Parcul Tineretului”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?