Tată amendat la școală, după ce a intrat în clasă fără mască și a făcut scandal! „Copilul nostru are dreptul de a respira liber. Masca este o tortură”

Tată amendat la școală, după ce a intrat în clasă fără mască și a făcut scandal! „Copilul nostru are dreptul de a respira liber. Masca este o tortură”
Publicat: 15/09/2020, 07:44

Un bărbat din comuna Tomești, județul Iași, a fost amendat după ce a intrat în școală fără mască și a făcut scandal, chiar în prima zi de cursuri.

Incidentul a avut loc cu prilejul deschiderii anului școlar, de la Școala Gimnazială „D.D. Pătrășcanu” din Tomești, scrie ziaruldeiași.ro.

Tatăl unei fetițe a intrat în clasa pregătitoare, alături de un prieten, însoțit de o cameră de filmat, și a intrat în incinta unității fără a purta mască.

Când i s-a reproșat neregula, acesta a făcut scandal. Poliția l-a amendat rapid cu 500 de lei.

Îi interzice fiicei sale să folosească masca și dezinfectantul

Gabriel A. a fost amendat pentru tulburarea liniștii publice, dar și pentru că nu a purtat mască. Bărbatul a depus alături de soție o „notificare” la școala din localitate, în care a informat reprezentanții instituției că nu este de acord ca fiica lui să poarte mască la școală, dar nici să folosească dezinfectant pentru mâini!

Masca, „o formă de tortură”

„Având în vedere caracterul excesiv şi abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securităţii vieţii, integrităţii fizice, psihice şi emoţional-afective a copiilor, precum şi interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimţământul pentru obligativitatea purtării măştii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emoţional-afectivă a acestuia”, au scris părinţii fetiței, care au spus că purtarea măștii este un act de „tortură” pentru fetița lor.

Inspectoratul Școlar a precizat că tatăl copilului va primi răspuns la solicitarea sa și fetița va învăța în mediul online, pentru a evita orice neplăceri.

Nelu Tătaru: Suntem în a doua fază a primului val

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, primul val al epidemiei de Covid-19 nu a trecut în România. Acesta a spus că dacă se respectă regulile, s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă în a doua jumătate a lunii octombrie sau în noiembrie.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult