Pacienții non-COVID de la două spitale din Capitală, externați pentru ca Bucureștiul să facă față numărului mare se infectări SARS-CoV-2

Pacienții non-COVID de la două spitale din Capitală, externați pentru ca Bucureștiul să facă față numărului mare se infectări SARS-CoV-2
Pacienții non-COVID sunt externați în efortul de a crește numărul locurilor la ATI. Foto: Facebook
Publicat: 30/09/2021, 10:42

Pacienții non-COVID de la spitalele „Malaxa” și „Sf. Ioan” din Capitală sunt externați, joi, după ce autoritățile au anunțat, la începutul acestei săptămâni, că aceste unități medicale vor fi transformate în spitale COVID, pentru a crește numărul de locuri ATI și paturi de oxigenoterapie.

La „Sfântul Ioan” au început externările încă de miercuri, transmite Digi24.ro. Au fost deja externați 37, în zona verde mai sunt 162, care urmează fie să fie externați, fie să fie transferați în alte spitale în funcție de decizia medicului care le urmărește starea de sănătate. Cei mai mulți sunt pacienți de la Secția de Chirurgie. În prezent, Spitalul „Sf. Ioan” e spital mixt, acolo fiind tratate și cazuri de Covid, și cazuri non-Covid.

Din Maternitatea Bucur, care ține tot de „Sf. Ioan”, au fost deja externate șase paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Cele care urmează să nască vor fi transferate în alte maternități care sunt non-COVID.

Spitalele „Malaxa” și „Sf. Ioan” din Capitală vor fi transformate, începând din această săptămână, în spitale destinate exclusiv bolnavilor COVID-19, a anunțat,marți, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. Astfel numărul de paturi dotate complet pentru terapie intensivă din București destinate cazurilor COVID va crește cu 34, plus alte câteva zeci de paturi de oxigenoterapie.

Anunțul ministrului interimar al Sănătății

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a declarat, marți, după ce s-a vaccinat cu a 3-a doză de ser anti-COVID că autoritățile sanitare fac demersuri pentru a crește numărul de paturi ATI și cel al paturilor cu oxigen, în contextul în care România, dar și municipiul București se confruntă cu o explozia de noi infectări cu SARS-CoV-2

„Ieri (luni – n.r.) am operaționalizat unitatea mobilă a ATI la Spitalul Marius Nasta – 8 paturi. Suntem în curs de operaționalizare pentru 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi-mâine și va degreva partea de sistem  unde sunt necesare paturi cu oxigen. De asemenea, săptămâna aceasta vom operaționaliza două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusive COVID: este vorba despre Spitalul Malaxa care are 100 de paturi din care 9 paturi sunt de ATI și 40 de paturi cu oxigen, respective Spitalul Sf. Ioan care are 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. De asemenea, la acest spital vom operaționaliza mai mult ca sigur încă o unitate mobile ATI cu 8-10 paturi”, a declarat ministrul interimar al Sănătății.

34 de patru ATI vor fi disponibile pentru cazurile grave COVID-19 din București odată cu transformarea spitalelor „Malaxa” și „Sf. Ioan” în unități COVID. Numărul de paturi de oxigenoterapie va fi mult mai mare. Decizia vine în contextul în care, din cauza numărului mare de infectări, medicii din  spitalele bucureștene lucrează „ca pe front”.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu