Părinţii ameninţă cu proteste dacă nu se închid şcolile, dar ministrul Educației rămâne ferm: „Pledez pentru importanţa prezenţei fizice”

Părinţii ameninţă cu proteste dacă nu se închid şcolile, dar ministrul Educației rămâne ferm: „Pledez pentru importanţa prezenţei fizice”
Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu (Foto: Facebook)
Publicat: 14/10/2021, 22:59
Actualizat: 14/10/2021, 23:02

Părinții ameninţă că vor picheta Ministerul Educaţiei, dacă Sorin Cîmpeanu alege în continuare să ignore sfatul specialiştilor, care cer închiderea școlilor și trecerea cursurilor în online. De asemenea, aceștia cer ca ministrul să răspundă pentru fiecare elev infectat.

În timp ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ilfov a propus închiderea şcolilor din Ilfov, ministrul Educaţiei a spus că unităţile de învăţământ rămân pentru moment deschise, declaraţie care i-a revoltat pe părinţi.

„Pledez pentru importanţa şcolii, pledez pentru importanţa prezenţei fizice în şcoli. (…) S-au primit alte cinci solicitări de intrare în online, pe baza articolului 32, lipsă de resurse. În total, 41 de şcoli din Ilfov au făcut solicitare de trecere în online”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Restul rămân deschise, anunţă ministrul, care a catalogat recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care cere închiderea şcolilor pentru două săptămâni, ca fiind în afara legii.

Declaraţia a stârnit revoltă printre părinţi, care îi cer oficialului, să nu ignore specialiştii în Sănătate Publică. În caz contrar, părinţii anunţă că vor urma proteste şi plângeri penale.

Ca să arate nemulţumirea părinţilor din întreaga ţară, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP), Iulian Cristache, a postat zi de zi mesaje adresate ministrului Educaţiei.

„În situaţia în care domnul ministru continuă în aceeaşi manieră, cu certitudine, vom ieşi şi va picheta sediul Ministerului Educaţiei şi nu puţini, cu zeci, ci cu sutele. Vom intra în Minister peste domnul ministru, să ne explice, cum îşi permit să îşi bată joc de vieţile copiilor noştri. Noi îi stăm la dispoziţie a celor familii care vor să îi facă plângere penală domnului ministru”, a precizat Iulian Cristache, citat de Antena 3.

Părinţii îi cer oficialului să revină la regula de la începutul anului şcolar, aceea de a închide şcolile în momentul în care rata de incidenţă depăşeşte 6 cazuri la mie.

Între timp, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor a crescut de 16 ori, de la începutul acestui an şcolar, potrivit sursei citate.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult