Participanții la un priveghi, sancționați de două ori de polițiști pentru că au dat muzica la maximum. „Așa este tradiția”, și-au motivat ei gestul

Participanții la un priveghi, sancționați de două ori de polițiști pentru că au dat muzica la maximum. „Așa este tradiția”, și-au motivat ei gestul
Sursa: Poliția Locală Timișoara
Publicat: 09/06/2022, 15:02
Actualizat: 09/06/2022, 15:25

Participanții la un priveghi din Timișoara au fost sancționați de două ori de polițiștii locali pentru că au dat muzica la maximum. „Așa este tradiția”, și-au motivat ei gestul.

„Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Intervenție Rapidă s-au deplasat aseară (miercuri seara- n.red.(, în jurul orei 22.30, pe strada Progresul, unde s-a reclamat faptul că se tulbură liniștea publică, prin muzică la intensitate ridicată”, conform unui comunicat al Poliției Locale Timișoara.

La fața locului, s-a constatat că avea loc un priveghi, la care participau aproximativ 100 de persoane și la care familia a pus muzică deranjând astfel locuitorii din cartier.

„Zgomotul produs era peste limita admisă de decibeli. Astfel, organizatorul a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu 1.500 lei”, conform sursei citate.

Două ore mai târziu, polițiștii locali au revenit la acea locație deoarece vecinii au semnalat că muzica a fost dată din nou mai tare.

„S-a luat din nou măsura sancționării contravenționale, de această dată cu 3.000 de lei”, precizează Poliția Locală din Timișora.

Persoana sancționată a motivat că a dat muzica la maxim pentru că „așa este tradiția”.

Polițiștii locali atrag atenția că vor lua măsurile legale ori de câte ori se constată încălcarea legislației în vigoare, indiferent de evenimentul care are loc, dacă prin zgomotul produs sunt cetățenii care locuiesc în apropiere.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase