BREAKING NEWS! Accident grav la intrarea în pasajul Unirii din București! Un autocar în care se aflau 47 de turiști greci a intrat într-un limitator de înălțime / Arafat: O persoană a murit. Alta este în stare critică (FOTO-VIDEO)

Publicat: 23/12/2022, 14:17
Actualizat: 23/12/2022, 17:46

Un accident rutier grav a avut loc vineri la intrarea în pasajul Unirii, din Capitală. Un autocar în care se aflau 48 de cetățeni greci, 47 de pasageri și șoferul, a intrat în limitatorul de înălțime. Trei victime sunt în stop cardiorespirator. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii, anunță Brigada Rutieră. 

UPDATE 13 – A fost deschis dosar penal după accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii

Polițiști au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă după accidentul care a avut loc vineri la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală.

Potrivit Brigăzii Rutiere, aceștia continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Citește mai mult…

UPDATE 12 – Bilanțul ISU după accident

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, în autocar se aflau în total 48 de persoane, dintre care 22 de adulți și doi copii au fost transportați la spitale, dupa cum urmează:

  • 4 la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca)
  • 10 la Spitalul Universitar
  • 8 la Spitalul Bagdasar Arseni
  • 2 la Spitalul Militar Central

22 de persoane fără acuze medicale au fost transportate la Hotel Parliament.

Dintre cele 24 de victime transportate la spitale, 15 au fost preluate de SMURD și 9 cu ajutorul SABIF.

Resursele angrenate au fost următoarele:

  • 2 autospeciale de stingere cu modul pentru descarcerare
  • 2 autospeciale pentru descarcerare
  • 8 autospeciale SMURD
  • 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple
  • Un punct de comandă mobil
  • Detașamentul Special de Salvatori
  • 10 ambulanțe SABIF

UPDATE 11Raed Arafat: „Au fost mobilizate toate forțele de la serviciul de ambulanță, de la SMURD”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, prezent la locul gravului accident de circulație care a avut loc vineri în apropierea Pasajului Unirii din București, a precizat că autoritățile au intervenit cu toate forțele disponibile.

Acesta a transmis că 22 de persoane au fost transportate la spitalele de urgență din Capitală.

„După cum ați văzut, din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate toate forțele de la serviciul de ambulanță, de la SMURD, bineînțeles pe lângă forțele de la poliție și jandarmerie. La acest moment, numărul total, care va fi detaliat, este de 22 de persoane transportate la patru spitale.

Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac și s-a încercat resuscitarea lui a fost declarat decedat. Am mai avut un pacient intubat tot la Floreasca, în stare critică. Tot ce pot să vă spun acum, au mai rămas persoane care nu au necesitat îngrijiri medicale, au fost preluate de ISU și duse la hotelul unde era destinația lor, urmând ca, ulterior, colegii de la poliție să sprijine cu aducerea bagajelor când se termină investigația la fața locului.

Deci, în acest moment, intervenția s-a finalizat, a mai rămas doar șoferul care trebuie să stea de vorbă cu poliția, ca în procedurile normale, restul sunt fie la spitale, fie sunt la hotel. La cererea spitalelor, am vorbit cu ambasada Republicii Elene și am asigurat să trimită translator. O să fie translator și la Spitalul Universitar și la Floreasca și la celelalte spitale dacă solicită, pentru că unele persoane nu știu limba engleză”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE 10Prefectul Toni Greblă a declarat că s-au făcut măsurători cu privire la înălțimea pasajului, dar autocarul depășește mult această înălțime

Greblă a precizat că, la prima vedere, pare că autocarul depășește mult înălțimea permisă de pasaj. Mai mult decât atât, ar mai fi fost montat un presemnalizator, a explicat prefectul, iar acest tip de semnalizare este unul standard în Europa.

„S-a mai montat un presemnalizator dintr-un material mai lejer – nu știu care e cauza de nu a oprit la primul semnalizator. Specialiștii consultanți, proiectantul și dirigintele de șantier au spus că sunt construite corespunzător și că în toată Europa există același mod de a se presemnaliza astfel de pasaje.
Să stea un polițist lângă fiecare?
Acesta este mai greu pentru că așa prevăd normele tehnice
Am avut discuții cu proiectantul după fiecare incident. La prima vedere pare că autocarul depășește înălțimea. Pasajul este destinat unor vehicule care au un anumit tonaj și o anumită înălțime. STB- ul trece fără probleme. La mijloc pare că este instalația de aer condiționat”, a declarat Toni Greblă.

UPDATE 9. Brigada Rutieră: Rezultatul testării conducătorului auto cu aparatul DrugTest este negativ

Șoferul autocarului a fost testat cu aparatul DrugTest de polițiștii de la Brigada Rutieră, iar rezultatul este negativ, potrivit unei comunicări transmise de Poliția Rutieră.

UPDATE 8. Ministerul Sănătății: S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces

Ministerul Sănătății a transmis un comunicat de presă în care precizează că, în urma accidentului, sunt 21 de răniți, o persoană este în stare gravă, și un deces.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. Din primele informații, rezultă că un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului.
Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces. Vom reveni cu detalii”, transmite Ministerul Sănătății în comunicatul de presă.

UPDATE 7. Raed Arafat: O persoană a murit

În total, 22 de persoane au fost transportate la patru spitale din Capitală.

Celelalte persoane preluate nu sunt în stare gravă. Ora apelului la 112 este 13:23, potrivit surselor GÂNDUL.

Pacientul care era în stop cardiac a fost declarat decedat, iar un alt pacient este intubat şi a fost transferat la Spitalul Floreasca, fiind în stare critică, a spus șeful DSU, Raed Arafat.

„Toți aveau cazare în București. Veneau din Grecia. Am vorbit cu șoferul și l-am întrebat doar câte persoane se aflau în autocar”, a mai spus Raed Arafat.

Turiștii nu vorbesc limba engleza, așa că autoritățile elene, prin ambasadă, vor trimite translatori la spitalele unde sunt ei internați, a mai spus șeful DSU.

„Grija lor era pentru bagaje, poliția a promis că pune bagajele sub pază”, a adăugat Arafat.

Ministerul Sănătății a anunțat că, în urma accidentului, sunt 21 de răniți, o persoană este în stare gravă, și un deces

UPDATE 6: Brigada Rutieră recomandă evitarea zonei

„Recomandam conducătorilor auto sa evite deplasarea in zona și sa folosească următoarele rute ocolitoare:

• Splaiul Independentei – Bd Unirii- Bd Decebal – Șos Mihai Bravu

•Splaiul Independenței – Bd Regina Maria- Bd Mihail Kogălniceanu – Sos Viilor”, a transmis Brigada Rutieră.

UPDATE 5: Cinci victime, transportate la Spitalul Bagdasar

În total cinci victime ale accidentului din centrul Capitalei vor fi transportate la Spitalul Bagdasar.

UPDATE 4: Brigada Rutieră: „Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii”

„Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității.

Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii.

În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație.

La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, a transmis, vineri, Brigada Rutieră a Capitalei.

UPDATE 2: Trei persoane sunt în stare foarte gravă

Trei persoane sunt în stare foarte gravă și vor transportate spre spitalele din București.

O victimă va fi dusă le Spitalul Bagdasar, una la Spitalul Floreasca, iar cea de-a treia la Spitalul Universitar.

Cele trei victime ale accidentului sunt în stop cardiorespirator.

UPDATE 1: Două persoane sunt inconștiente

Din primele informații, două persoane sunt inconștiente.

Alte două victime ale accidentului sunt transportate la Spitalul Floreasca și la Spitalul Universitar, din București.

ȘTIRE INIȚIALĂ

La fața locului au fost mobilizate șase echipaje SMURD, șase ambulanțe și Detașamentul Special de Salvatori.

Accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 13.30, pe sensul dinspre Tineretului spre Unirii.

În momentul de față se lucrează pentru descarcerarea a patru oameni. În total, în autocar se aflau 47 de persoane.

„Victimele sunt surprinse pe scaune, plafonul este turtit sub greutatea limitatorului de înălțime”, a transmis ISU București.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului