Pasajul Doamna Ghica este „în aer”. Primăria Capitalei nu poate plăti tablierul pentru pod, din cauza blocării conturilor | GALERIE FOTO

Publicat: 10/05/2022, 16:01

Primăria Capitalei este în prezent într-o situație foarte dificilă. Din cauza conturilor blocate pentru neplata despăgubirii către Costică Constanda, proiecte importante din București bat pasul pe loc. Unul dintre aceste proiecte este Pasajul Doamna Ghica, pentru care nu se pot face investiții în continuare.

„Am avut discuții de un an și jumătate cu familia Constanda, de când am preluat mandatul (…) Tot ce înseamnă cheltuieli curente, inclusiv subvenție pe transportul public, subvenție pe termie, funcționarea spitalelor, se pot plăti, inclusiv banii din fonduri europene, că înțeleg că a fost o discuție legată de contractul pe care îl avem cu Astra Arad pentru furnizarea de tramvaie, acolo nu se pot plăti bani firmei din banii europeni, tot ce nu putem plăti sunt investițiile. Vor fi afectate Prelungirea Ghencea și Doamna Ghica”, a declarat, marți, primarul Nicușor Dan.

Edilul mai spune că propunerea pentru Constanda a fost de plată în rate.

„Au fost mai multe discuții, propunerea noastră permanentă a fost de eșalonare, suntem oameni serioși, aduceți-vă aminte că cu Otokar am făcut acest lucru și s-a rezolvat amiabil o situație care putea să devină și ea neplăcută, asta a fost propunerea noastră, discuțiile s-au întrerupt în urma cu 9-10 luni, așteptând să se încheie acel litigiu cu privire la calculul penalităților, pentru a putea să calculăm în mod exact suma pe care o datorăm, cu tot cu penalități.Litigiul s-a terminat, în momentul acesta știm exact suma pe care o datorăm, vrem să avem înțelegere ca să putem plăti eșalonat”, a mai declarat Nicușor Dan.

Dan mai declară că Primăria nu poate plăti tablierul pentru Pasajul de la Doamna Ghica.

„Ceea ce am vrut să spun este că nu putem să plătim, pur și simplu. De exemplu, trebuie să plătim avansul la tablierul de la Doamna Ghica”, a mai declarat Nicușor Dan.

Conturile Primăriei Capitalei sunt în prezent blocate de către Costică Constanda, care are de primit, prin decizie definitivă a instanței, peste 120 de milioane de euro de la PMB ( cu tot cu penalități).

Mai multe detalii despre acest litigiu pot fi citite AICI.

În ceea ce privește Pasajul Doamna Ghica, extrem de important pentru fluidizarea traficului din zona Colentina – Doamna Ghica, ar fi trebuit finalizat la sfârșitul acestui an. În aceste condiții, cu conturile blocate, este greu de crezut că se va circula pe acest pasaj în anul 2022.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult