Paștele Catolic 2021. Anunțul autorităților: „Va fi permisă circulația între 20.00 și 02.00. Cetățenii de bună credință, principalii noștri aliați” (VIDEO)

Redactor:
Silviu Bănilă
Paștele Catolic 2021. Anunțul autorităților: „Va fi permisă circulația între 20.00 și 02.00. Cetățenii de bună credință, principalii noștri aliați” (VIDEO)
Paștele Catolic 2021. Anunțul autorităților: „Va fi permisă circulația între 20.00 și 02.00. Cetățenii de bună credință, principalii noștri aliați” (VIDEO) / Foto: Pixabay.com

Comisarul-șef de poliție Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI, comisarul-șef de poliție Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române și colonelul Sorin Despina, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, au făcut declarații, joi, 2 aprilie, la Centrul Operațional de Comandă MAI, legat de Sărbătorile Pascale Catolice. Oficialii au vorbit despre măsurile de relaxare cu ocazia sărbătorilor, dar și de normele anti-COVID, care trebuie respectate în continuare de enoriași.

„Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incident. Intenția noastră e să protejăm cetățenii, nu să-i sancționăm. O serie de măsuri cu caracter general: angajații MAI vor fi pregătiți să intervină, pentru a preveni activitățile care pot favoriza răspândirea COVID.

Efectivele MAI vor putea lua măsuri cu scop preventiv. Principala noștri aliați vor fi chiar cetățenii de bună credință. Toate măsurile trebuie respectate, pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur.

În noaptea de 3-4 aprilie, va fi permisă circulația persoanelor între 20.00-02.00, pentru ca enoriașii să participe la Paștele Catolic. Purtarea măștii este obligatorie, inclusiv la slujbă. Deplasarea să se facă prin evitarea grupurilor mari de persoane. Accesul credincioșilor în lăcașurile de cult se va face astfel încât să se asigure minimum 4 mp/persoană, distanță de 2 m între persoane. Celelalte măsuri rămân valabile.

Peste 5.000 de pompieri vor asigura asistență la nivel național. Vor fi la datorie și echipajele de la Aviație, cu 13 elicoptere, care pot efectua inclusiv zboruri SMURD.

În privința efectivelor Poliției de Frontiere, au fost dispuse măsuri. Peste 4.200 de polițiști de frontieră vor acționa la nivelul țării”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Drăgan: „Scopul nostru este de a preveni”

„Ca de fiecare dată, Poliția Română va fi la datorie, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță. Zilnic vor acționa 10.000 de polițiști la nivel național.

Dintre cei 10.000, peste 6.000 sunt de la ordine publică, 1.700 polițiști rutieri și acțiunile complexe de prevenire anti-COVID vor beneficia și de suportul altor colegi.

Scopul nostru e de a preveni răspândirea COVID. Polițiștii vor acționa în echipe mixte cu jandarmii. Ne vom asigura că sunt respectate prevederile legale. Vom asigura un climat adecvat. Toate activitățile vor fi de prevenire, de combatere a faptelor de natură anti-socială. Facem apel la dvs să respectați aceste măsuri, să păstrați distanțarea fizică, să vă dezinfectați mâinile, să purtați masca.

Polițiștii de la rutieră vor acționa la nivel național. Beneficiem de sprijinul colegiul de la Aviație. Vor transmite informații utile, pentru a vedea unde sunt aglomerări. La secțiunea InfoTrafic pe site-ul Poliției Române vor fi publicate recomandări de rute ocolitoare.”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Despina: „Vom fi prezenți 24 de ore din 24”

„E primul weekend al vacanței școlare, Jandarmeria își va concentra efortul în zona turistică. Sunt peste 300 de jandarmi acolo. Obiectivul principal este siguranța fizică, sanitară.

Vom fi prezenți 24/24 h în zonele carantinate, ne vom duce în zonele aglomerate, acum că s-a încălzit vremea în complexuri, baze sportive, pentru a fi toată lumea în siguranță. Prezența noastră e preventivă, suntem conștienți că înțelegem fiecare importanța acestei măsuri. Vom acorda mare atenție lăcașelor de cult, în contextul Paștelui Catolic. Suntem convinși că va fi o respectare voluntară a acestor măsuri.

Peste 4.500 de camarazi vor fi implicați, alături de Poliție. Vom sărbători în stradă Ziua Jandarmeriei Române, la muncă”, a declarat Sorin Despina, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Cine este Daniel Dobre, antrenorul reangajat de Simona Halep. A făcut dezvăluiri bombă despre sexualitatea...
Scad pensiile şi salariile! Anunţul care dă fiori românilor
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Ursula von der Leyen vrea egalitate între salariile minime din UE. Țările care se opun...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
BOMBĂ! Cum a ajuns o casă în paragină să coste 700.000 de euro în România....
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții! Ce s-a întâmplat peste noapte. O altă nenorocire se abate asupra...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide