Paștele Catolic 2021. Anunțul autorităților: „Va fi permisă circulația între 20.00 și 02.00. Cetățenii de bună credință, principalii noștri aliați” (VIDEO)

Paștele Catolic 2021. Anunțul autorităților: „Va fi permisă circulația între 20.00 și 02.00. Cetățenii de bună credință, principalii noștri aliați” (VIDEO)
Foto: Pixabay.com. Caracter ilustrativ
Publicat: 02/04/2021, 14:15
Actualizat: 02/04/2021, 14:17

Comisarul-șef de poliție Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI, comisarul-șef de poliție Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române și colonelul Sorin Despina, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, au făcut declarații, joi, 2 aprilie, la Centrul Operațional de Comandă MAI, legat de Sărbătorile Pascale Catolice. Oficialii au vorbit despre măsurile de relaxare cu ocazia sărbătorilor, dar și de normele anti-COVID, care trebuie respectate în continuare de enoriași.

„Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incident. Intenția noastră e să protejăm cetățenii, nu să-i sancționăm. O serie de măsuri cu caracter general: angajații MAI vor fi pregătiți să intervină, pentru a preveni activitățile care pot favoriza răspândirea COVID.

Efectivele MAI vor putea lua măsuri cu scop preventiv. Principala noștri aliați vor fi chiar cetățenii de bună credință. Toate măsurile trebuie respectate, pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur.

În noaptea de 3-4 aprilie, va fi permisă circulația persoanelor între 20.00-02.00, pentru ca enoriașii să participe la Paștele Catolic. Purtarea măștii este obligatorie, inclusiv la slujbă. Deplasarea să se facă prin evitarea grupurilor mari de persoane. Accesul credincioșilor în lăcașurile de cult se va face astfel încât să se asigure minimum 4 mp/persoană, distanță de 2 m între persoane. Celelalte măsuri rămân valabile.

Peste 5.000 de pompieri vor asigura asistență la nivel național. Vor fi la datorie și echipajele de la Aviație, cu 13 elicoptere, care pot efectua inclusiv zboruri SMURD.

În privința efectivelor Poliției de Frontiere, au fost dispuse măsuri. Peste 4.200 de polițiști de frontieră vor acționa la nivelul țării”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Drăgan: „Scopul nostru este de a preveni”

„Ca de fiecare dată, Poliția Română va fi la datorie, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță. Zilnic vor acționa 10.000 de polițiști la nivel național.

Dintre cei 10.000, peste 6.000 sunt de la ordine publică, 1.700 polițiști rutieri și acțiunile complexe de prevenire anti-COVID vor beneficia și de suportul altor colegi.

Scopul nostru e de a preveni răspândirea COVID. Polițiștii vor acționa în echipe mixte cu jandarmii. Ne vom asigura că sunt respectate prevederile legale. Vom asigura un climat adecvat. Toate activitățile vor fi de prevenire, de combatere a faptelor de natură anti-socială. Facem apel la dvs să respectați aceste măsuri, să păstrați distanțarea fizică, să vă dezinfectați mâinile, să purtați masca.

Polițiștii de la rutieră vor acționa la nivel național. Beneficiem de sprijinul colegiul de la Aviație. Vor transmite informații utile, pentru a vedea unde sunt aglomerări. La secțiunea InfoTrafic pe site-ul Poliției Române vor fi publicate recomandări de rute ocolitoare.”, a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Despina: „Vom fi prezenți 24 de ore din 24”

„E primul weekend al vacanței școlare, Jandarmeria își va concentra efortul în zona turistică. Sunt peste 300 de jandarmi acolo. Obiectivul principal este siguranța fizică, sanitară.

Vom fi prezenți 24/24 h în zonele carantinate, ne vom duce în zonele aglomerate, acum că s-a încălzit vremea în complexuri, baze sportive, pentru a fi toată lumea în siguranță. Prezența noastră e preventivă, suntem conștienți că înțelegem fiecare importanța acestei măsuri. Vom acorda mare atenție lăcașelor de cult, în contextul Paștelui Catolic. Suntem convinși că va fi o respectare voluntară a acestor măsuri.

Peste 4.500 de camarazi vor fi implicați, alături de Poliție. Vom sărbători în stradă Ziua Jandarmeriei Române, la muncă”, a declarat Sorin Despina, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...