Patriarhul Daniel se implică în criza energetică: „Să nu întrerupem rugăciunea, chiar dacă se oprește curentul electric”

Patriarhul Daniel se implică în criza energetică: „Să nu întrerupem rugăciunea, chiar dacă se oprește curentul electric”
Patriarhul-Daniel / Sursa foto: Basilica
Publicat: 30/09/2022, 18:18

Patriarhul Daniel le-a spus, vineri, oficialilor Guvernului veniţi la Catedrala Patriarhală cu prilejul aniversării a 15 ani de la întronizare, că rugăciunea nu trebuie întreruptă, chiar dacă se întrerupe curentul electric.

„Am făcut o glumă la o carte pe care am publicat-o mai recent (…). Am făcut literele mari, la tipar, ca, în cazul în care se întrerupe curentul, să poată fi citită slujba şi la lumânare. Deci este necesar să nu întrerupem rugăciunea, chiar dacă se întrerupe curentul electric”, a spus Preafericitul Daniel, citat de Agerpres.

Patriarhul a salutat „bunele intenţii” ale autorităţilor, în condiţiile perioadei „dificile”, în ceea ce privește preţurile la energie.

„Ne bucurăm că am primit adesea ajutor din partea autorităţilor centrale. Sigur, noi spunem că totdeauna este loc de mai bine, însă aceasta depinde mult şi de Parlament şi de domnii miniştri. Ne bucurăm că sunt aici prezenţi reprezentaţi şi Parlamentului, reprezentaţi şi Guvernul, mai mulţi miniştrii. Şi, desigur, sunt bune intenţiile, mai ales că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere al preţurilor la energie”, a adăugat Patriarhul Daniel.

BOR, 15 ani de la întronizarea patriarhului Daniel

Biserica Ortodoxă Română (BOR) aniversează, vineri, 15 ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Daniel, prilej cu care – de la ora 09:00, a fost săvârşită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală după care a fost oficiat un Te Deum.

La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, miniştrii Apărării, de Interne şi al Muncii şi Solidarităţii Sociale, Vasile Dîncu, Lucian Bode şi Marius Budăi, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, directorul Bibliotecii Academiei Române, Nicolae Noica, Arhiepiscopul Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, Muftiul cultului musulman din România, Muurat Iusuf ş.a.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase