Patronul unei pizzerii cunoscute, audiat în dosarul de corupție de la Poliția Rutieră București. Procurorii vor să afle de ce luau agenții mâncare pe datorie (EXCLUSIV)

Patronul unei pizzerii cunoscute, audiat în dosarul de corupție de la Poliția Rutieră București. Procurorii vor să afle de ce luau agenții mâncare pe datorie (EXCLUSIV)
Caracter ilustrativ -Shutterstock
Publicat: 04/12/2021, 17:37

Patronul uneia dintre cele mai cuoscute pizerii din București și proprietarul unui restaurant care funcționează în apropierea spitalului Ministerului Afacerilor Interne au fost audiați de procurori în dosarul în care sunt anchetați, pentru corupție, 19 polițiști rutieri.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descins, în data de 25 noiembrie, la sediul Brigăzii Rutiere și la adresele a 19 agenți suspectați de acte de corupție. În același timp, anchetatorii au mers și la sediul Poliției Locale Sector 1, unde au fost vizați cinci angajați, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorul care instrumentează dosarul a ales să audieze mai întâi martorii, iar apoi pe polițiștii despre care se presupune că ar fi încălcat legea.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că ar fi fost deja audiați mai mulți patroni, dintre care doi sunt proprietarii unor restaurante, iar unul deține o fabrică de pantofi.

Sursele citate au precizat că este vorba despre proprietarul unei cunoscute pizzerii care ar fi, la rândul lui, un fost ofițer, absolvent al Academiei de Poliție. După o perioadă, timp în care a activat în cadrul unei secții din Capitală, acesta și-ar fi dat demisia pentru a se concentra asupra pizzeriei.

Acesta a fost audiat după ce ar fi dat unor agenți de poliție pizza pe gratis, cu toate că, de fapt, mâncarea era achiziționată de agenți pe datorie și era plătită ulterior.

Polițiștii cercetați nu mai au voie să iasă pe teren

În același timp, ar fi fost chemat pentru interogatoriu și patronul unui restaurant care funcționează în apropierea Spitalului de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota, care aparține Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Acesta le dădea polițiștilor rutieri meniuri contra sumei de 12 lei, mult sub prețul pieței, iar procurorii ar încerca să dovedească că toate aceste facilități ar ascunde, în spatele lor, diverse acte ilegale comise de agenții de circulație.

Surse judiciare au firmat că, pe lângă cei doi patroni de restaurant, ar fi dat declarații în dosar și patronul unei fabrici de pantofi.

În acest sens, în timpul perchezițiilor domiciliare, polițiștii DGA i-ar fi întrebat pe agenții rutieri dacă au în casă pantofi din marca respectivă.

Cu toate că niciunul dintre cei 19 agenți nu este urmărit penal și nu are nici măcar calitatea de suspect, acestora li s-au luat stațiile și armamentul și nu mai au voie să iasă pe teren.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului