Pe 28.07.2022, un medic din Iași și-a comandat mobilă de bucătărie, pentru care a plătit 36.000 RON. Ireal ce „țeapă” a primit, de fapt

Pe 28.07.2022, un medic din Iași și-a comandat mobilă de bucătărie, pentru care a plătit 36.000 RON. Ireal ce țeapă a primit, de fapt
Publicat: 25/11/2022, 10:41
Actualizat: 25/11/2022, 11:58

Un medic stomatolog din Iași a fost țepuit de o firmă controlată de un om de afaceri din Republica Moldova cu suma de 7.000 de euro după ce în vară a comandat o mobilă de bucătărie pe care nu a primit-o nici până astăzi. Afaceristul căruia i-a căzut victimă a devenit cunoscut în oraș după ce în ultimele luni tot mai mulți clienți s-au plâns că firmele lui au încasat banii în avans fără să mai onoreze comenzile.

Firma de mobilă „Bismobil Kitchen”, controlată de afaceristul basarabean Mihail Șaran, este din nou în centrul unui scandal după ce nu a onorat comenzile clienților. În plasa basarabenilor a căzut și medicul stomatolog Cosimo Caltabellottas, de origine italiană, stabilit în Iași de mai bine de 9 ani.

Pe data de 28.07.2022, medicul, prin societatea Prestige Campus Europeo SRL, a semnat un contract cu societatea Four Partner BK SRL, unde administrator este Andriana Brașoveanu, partenera de afaceri a basarabeanului.  Conform contractului, corpurile de mobilă pentru bucătărie trebuiau montate până pe data de 17.10.2022. După ce a achitat aproximativ 7.000 de euro (36.000 de lei), medicul stomatolog s-a trezit că firma nu a furnizat nici măcar un corp de mobilă, scrie BZI.

Medicul stomatolog ”țepuit” vrea acum să i se facă dreptate

Medicul Cosimo Caltabellottas spune că a fost amânat de mai multe ori de reprezentanții firmei de mobilă, astfel că nici până astăzi nu a văzut nimic din bucătăria pentru care a achitat 7.000 de euro.

„Am un apartament cumpărat în zona Aurel Vlaicu. Am apelat la firma asta în luna iulie. Am făcut plata integral. Am văzut că mă tot întârzie și le-am cerut explicații. Mi-au spus că-mi oferă o masă, un scaun, ca să acopere întârzierile. Mi-au spus că îmi vor face și un discount de 300 de euro. M-au amânat de mai multe ori. Nu mi se pare normal. Voi merge peste tot”, a precizat pentru sursa citată medicul.

Mai multe reclamații din partea clienților au ajuns și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași, care au sancționat firma cu amenzi de 1.000 de lei, pentru nerespectarea contractelor încheiate cu clienții. Și o familie din Târgu Mureș a fost păcălită de firma basarabenilor, înființată la Iași, după ce termenii contractului nu au fost respectați.

Medicul s-a dus cu avocații peste reprezentanții firmei de mobilă

Sătul să mai aștepte, medicul s-a dus cu avocații peste reprezentanții firmei de mobilă. Astfel că, în data de 22.11.2022, Cosimo Caltabellottas s-a deplasat la unul dintre punctele de lucru ale firmei și a cerut rezilierea contractului, plus înapoierea integrală a banilor.

„Am reziliat contractul, am fost împreună cu un avocat. Minciuna are picioare scurte. M-au mințit că mobila ba e din Germania, ba e din Austria, că ei fac doar asamblarea. Nici nu s-au apucat de mobilă. Au termen până pe data de 26 decembrie să înapoieze banii. Dacă nu, îi voi da în judecată”, a mai spus clientul nemulțumit.

Reprezentanții firmei „Bismobil Kitchen” au precizat pentru aceeași sursă că vor încerca să returneze banii clientului în cel mai scurt timp posibil.

„A fost reziliat contractul. Suntem în termen. Conform contractului, trebuie să returnăm suma în termen de 15 zile. Nu este o sumă așa mare, sunt 36.000 de lei”, a declarat Andriana Brașoveanu, administratorul societății.

Conform ultimelor date financiare, Bismobil Kitchen SRL a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de 8,7 milioane de euro, pierderi de 1,4 milioane de lei, datorii de 5 milioane de lei și un număr de 24 de angajați. În același an, afaceristul Mihail Șaran a înființat în Iași nu mai puțin de 40 de societăți, printre care și Four Partner BK SRL, cu care medicul stomatolog a încheiat contractul pentru furnizarea mobilei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom