Pe 3 august 1975, Flora a dispărut din hotelul în care lucra. După 42 de ani, a fost găsită. Unde era și ce a făcut în tot acest timp

Pe 3 august 1975, Flora a dispărut din hotelul în care lucra. După 42 de ani, a fost găsită. Unde era și ce a făcut în tot acest timp
Sursa foto: Flikr-Pinterest
Publicat: 04/04/2022, 22:56

3 august 1975. Era o zi obișnuită în nordul orașului american New York. Un bărbat și-a lăsat soția la medic, unde avea programare, dar când a venit să o ia, ea nu mai ieșea din cabinet. A așteptat-o, dar – după câteva ore – a început să se îngrijoreze. Când a intrat în cabinetul medicului, recepționera i-a spus că nu era acolo. Deja era confuz… și așa a rămas și acest caz, mult timp. Femeia parcă intrase în pământ.

Toți cei care o cunoșteau pe Florence „Flora” Stevens s-au întrebat unde este și ce s-a întâmplat cu ea. Această poveste are multe întorsături, iar în cele din urmă ancheta în curs a ajuns la un final șocant.

A fost vorba de o răpire, de un caz de furt de identitate sau o moarte tragică? Când, la un moment dar, detectivul Yan Salomon a descoperit unele rămășițe umane, cazul a fost redeschis. Și după mai bine de patru decenii, o simplă imagine l-a ajutat pe detectiv să rezolve un caz vechi de 42 de ani, scrie livingmgz.com.

Când bărbatul și-a dus soția la programarea medicală, în acea zi, nu existau semne că se va întâmpla ceva ciudat. Părea că a are o răceală destul de urâtă, posibil gripă. Așa că a lăsat-o și i-a spus că se va întoarce după ea într-o oră. Dar nu a durat mult și lucrurile au luat o întorsătură ciudată.

Flora avea doar 36 de ani la acea vreme și era o femeie plină de viață și energie. Tocmai de aceea dispariția sa a devenit un mister.

Ea și-a petrecut vara anului 1975 lucrând la o stațiune din Munții Catskill. Stațiunea se numea The Concord, iar complexul era imens, cu 1.200 de camere. Datorită dimensiunii și locației sale, stațiunea a fost populară printre turiștii care vizitau zona.

Când anchetatorii cercetau dispariția sa, i-au citit cererea de angajare. Atunci au descoperit că Flora era elevă la liceul Lincoln din New York. Dar asta este tot ce au putut să găsească, pentru că existau foarte puține informații despre ea. Singurul lucru pe care îl știa toată lumea era că este căsătorită cu un bărbat pe nume Robert Stevens.

Nimeni nu a putut să afle unde ar fi putut merge după programarea de la medic, astfel că a început o investigație complexă în acest caz. Mulți oameni au căutat-o ore întregi, dar nu era de găsit pe nicăieri.

Odată cu trecerea timpului, au existat din ce în ce mai puține indicii. Nu avea prieteni sau familie în zonă, așa că nu a existat niciun loc sau persoană pe care detectivii să o poată contacta. Nici măcar nu și-au putut da seama unde s-a născut sau a crescut. Fără indicii, ar fi aproape imposibil să afli unde era Flora.

În cele din urmă, cazul s-a „răcit” și nimeni nu avea idee despre ce s-ar fi putut întâmpla cu Flora. La acea vreme, nimeni nu ar fi bănuit vreodată că la zeci de ani după ce ea a dispărut, cazul se va redeschide.

În 2017, anchetatorul poliției statului New York, Yan Salomon, a descoperit ceva despre care credea că ar putea răspunde la întrebări referitoare la acest caz vechi despre care nu se mai știa mare lucru.

Din păcate, Yan Salomon nu a avut cele mai bune vești. Descoperise bucăți dintr-un schelet ce aparținea unei femei. Astfel, a început operațiunea de identificare. A luat legătura cu biroul șerifului din Sullivan County și a cerut să vorbească cu un detectiv.

El a explicat că a găsit rămășițele unei femei lângă Catskills și are nevoie de ajutor pentru a identifica cine este această persoană. Aproximativ 70.000 de femei adulte dispar în fiecare an. Deci, era aproape imposibil pentru Salomon să rezolve asta singur.

Din fericire, au venit cu o idee inteligentă. Până în ianuarie 2016, numărul total de cazuri active de femei dispărute în Statele Unite era de 21.894. Deoarece dosarele nerezolvate au fost păstrate în arhivă, detectivii au avut acces la unele informații. Dar Salomon știa că va fi extrem de dificil să identifice cadavrul.

Din moment ce știa că nu va fi un caz ușor, Salomon a creat o echipă care ar putea verifica numeroasele cazuri de dispariție pentru a vedea dacă există asemănări cu rămășițele pe care le-a descoperit. Echipa a vrut să descopere al cui este cadavrul.

El știa că era o activitate de lungă durată, dar Salomon a decis să se îndrepte spre Sullivan County pentru a face unele cercetări proprii. S-a gândit că ar putea ajuta la simplificarea anchetei. El a crezut că toate căutările locale ar putea face problema identificării femeii puțin mai ușoară.

Pe baza aptitudinilor și experienței sale, Salomon știa că femeia era din zonă. În acest moment, el era concentrat să caute răspunsuri la întrebările sale. Cu mult timp în urmă, în comitatul Sullivan, a existat un caz care părea să se potrivească cu descoperirea și descrierea lui. Salomon avea deja pe cineva în minte și le-a cerut detectivilor dosarul ei.

Salomon spera să găsească niște rude în viață cu care să poată vorbi, dar, din păcate, nu au existat. Dosarul nu l-a ajutat deloc. Sigur, dosarul era vechi (a fost deschis în 1975), dar nu exista absolut nicio informație despre ea. I s-a părut neobișnuit, dDar Salomon a crezut că a găsit indiciul lipsă.

Salomon a transferat cazul detectivilor din Sullivan, unde detectivul Rich Morgan a fost desemnat să îl preia.

Principala lui cerință a fost să descopere legătura dintre cele două femei. După ce au citit dosarele persoanei dispărute, el și alții au reușit să descopere mai multe informații.

Se pare că cineva i-a găsit legitimația de serviciu, care dovedea că avea un loc de muncă în Munții Catskill. Actul de identitate a fost găsit exact în aceeași zonă în care au fost găsite rămășițele femeii. Dar toate acestea ar fi putut fi doar o coincidență…

Ei bine, pregătește-te să fii șocat! Detectivul Morgan a găsit în cele din urmă piesa de puzzle lipsă și a rezolvat cazul.

Când Flora a dispărut, soțul ei a depus tot efortul să o caute și să o aducă acasă în siguranță. Potrivit acestuia, el a lăsat-o la programarea de la medic. Cu toate acestea, au convenit asupra unei ore în care el o va lua, iar ea nu a mai apărut niciodată.

Dispariția Florei Stevens a fost anchetată, din acel moment. Din păcate, nu au fost descoperite informații noi. La zece ani după ce a dispărut, soțul ei a murit și astfel nu s-au mai putu obține informații despre femeia dispărută.

Detectivul Morgan știa că acest caz nu va fi unul ușor de rezolvat. Nu avea absolut nicio idee cum avea să demonstreze că Flora și cadavrul găsit de Yan Salomon erau una și aceeași persoană. Cu toate acestea, nu avea de gând să renunțe atât de ușor.

În timp ce detectivul Morgan parcurgea bazele de date atât naționale, cât și locale, a descoperit ceva crucial. S-a dovedit că a existat cineva care folosea numărul de securitate socială al Florei Stevens. Anchetatorii au găsit numărul de securitate socială și i-a condus chiar la nord de Boston.

O femeie pe nume Flora Harris

După tot acest timp, a fost destul de șocant să descopere că o anume persoană  dintr-un cămin de bătrâni ar putea folosi numărul de securitate socială al unei persoane dispărute. Detectivul Morgan a sunat imediat instituția, fiind singura lui pistă. Personalul i-a spus că numărul de asigurări sociale aparține unei femei pe nume Flora. Cu toate acestea, numele ei de familie nu era Stevens.

Numele de familie al femeii era de fapt Harris și, se pare, ea se afla în unitate din 2001. Detectivul Morgan a mers la unitate cu un alt anchetator. Când au ajuns, niciunul dintre ei nu i-a venit să creadă ce au găsit. Nu ar fi ghicit niciodată în ce direcție merge investigația lor.

„Același prenume, nume de familie diferit, dar aceeași dată de naștere și aceeași securitate socială”, a dezvăluit Detectivul Morgan pentru CBS Boston.

Pentru a fi siguri, au adus cu eisingura poză disponibilă a Florei din baza de date. Era poza de pe actul de identitate de la serviciul ei de la Munții Catskill.

Detectivii au fost nerăbdători să vorbească cu Flora și au ajuns în cele din urmă la clădire. S-au prezentat ei, dar nici ei nu erau pregătiți pentru șocul care urma. Au găsit-o!

Lucrurile au devenit și mai clare odată ce i-au arătat o poză cu soțul ei. De îndată ce s-a uitat la fotografie, ea a spus „Robert”, iar anchetatorii au știut că au găsit-o pe femeia care dispăruse cu toți acești ani în urmă.

Din păcate, ea nu a putut da anchetatorilor niciun răspuns despre dispariția sa. Flora suferea de demență, așa că nu a putut să-și amintească cu adevărat evenimentele din ultimii 42 de ani.

Cu toate acestea, îngrijitorul ei a dezvăluit că Flora era într-o căsnicie groaznică și avea un soț abuziv. Ea voia doar să scape.

Detectivii cred că Flora ar fi cumpărat un bilet de autobuz și a plecat din oraș, pentru a scăpa de soțul ei. Chiar dacă nu există dovezi care să susțină abuzul bărbatului, părea a fi singurul motiv logic pentru ca ea să plece.

După ce au rezolvat în cele din urmă cazul, anchetatorii au lăsat-o pe Flora, în vârstă de 78 de ani, la cămin.. cu zâmbetul pe buze. cu un zâmbet, fiind atât de recunoscători că au găsit-o…

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația