Percheziții ale Poliției Capitalei într-un dosar de șantaj: Administratorii unui club din București, constrânși și intimidați de agenții de pază să le prelungească contractele

Publicat: 13/09/2022, 21:33

Mascații de la Poliția Capitalei au făcut mai multe percheziții domiciliare într-un dosar în care sunt efectuate cercetări pentru șantaj, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor și mărturie mincinoasă. Din probele administrate rezultă că patru bărbați ar fi exercitat acte de constrângere şi intimidare asupra a doi administratori, cu scopul de a-i opri să angajeze alt personal pe linie de pază, la două cluburi din Sectorul 3.

Potrivit surselor Gândul, persoanele vătămate sunt administratorii cluburilor din Centrul Vechi al capitalei Budhha și Paradise.

Trei dintre bărbații bănuiți sunt agenți de pază, cunoscuți sub numele de “Steroid”, “Tony” și “Vasile”, iar al patrulea bărbat cercetat este administratorul clubului Budhha care a declarat în mod fals că nu ar fi fost constrâns și că ar fi prieten cu cei trei.

Potrivit comunicatului Poliției Capitalei, marți, 13 septembrie, au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere, cei patru bărbați fiind depistați și conduși la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.

Comunicatul Poliției Capitalei

„Astăzi, 13 septembrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere, în municipiul București și județul Dolj, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor și mărturie mincinoasă.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că începând cu luna mai a.c., patru bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 48 de ani, ar fi exercitat acte de constrângere şi intimidare asupra a doi administratori, legate de instituirea interdicției de a angaja alt personal pe linie de pază, la două cluburi din Sectorul 3.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi determinat persoanele vătămate să le remită în mod injust foloase de natură patrimonială.

Astfel, la data de 28 mai a.c., întrucât reprezentanții localurilor nu mai doreau să apeleze la serviciile bănuiților pentru asigurarea pazei, unul dintre bărbați ar fi exercitat acte de constrângere psihică asupra unui administrator de club, din Sectorul 3, în scopul obținerii în mod injust de foloase patrimoniale.

Ulterior, în luna iunie a.c., doi dintre bănuiți, ar fi exercitat acte cu caracter intimidant și de constrângere asupra unuia dintre administratori, în încercarea de a-l determina să dea declarații mincinoase, favorabile pentru aceştia în cadrul unui dosar penal şi să nu prezinte probe necesare soluționării cauzei.

De asemenea, la data de 30 august a.c., fiind audiat în calitate de martor într-un dosar penal, administratorul clubului ar fi negat actele de constrângere psihică efectuate asupra sa şi a reprezentanților clubului în scopul obtinerii în mod injust de foloase patrimoniale, precum şi asupra calitāții de agent de pază la nivelul localului.

Marți, 13 septembrie a.c., au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere, cei patru bărbați fiind depistați și conduși la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Acțiuni Speciale și de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor și mărturie mincinoasă.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul citat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine