Percheziții în Neamț și Iași la mai multe cabinete de medicină de familie și centre de vaccinare, într-un dosar de eliberare de certificate de vaccinare false

Percheziții în Neamț și Iași la mai multe cabinete de medicină de familie și centre de vaccinare, într-un dosar de eliberare de certificate de vaccinare false
Au fost percheziții în Neamț și Iași la mai multe cabinete de medicină de familie și centre de vaccinare, într-un dosar de eliberare de certificate de vaccinare false
Publicat: 12/01/2022, 13:49

Procurorii au făcut miercuri 25 de percheziții în județele Neamț și Iași, într-un dosar privind eliberarea de certificate false de vaccinare.

Aceasta în contextul în care zeci de oameni ar fi primit certificate false de vaccinare în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 250 de euro, informează G4Media.

Perchezițiile au vizat cabinete ale unor medici de familie, dar și două centre de vaccinare.

„Astăzi, 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, efectuează un număr de 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, se pun in executare 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Infracțiunile au avut loc în 2021

Potrivit anchetatorilor, infracțiunile ar fi avut loc începând cu jumătatea lui 2021 și ar fi fost realizate de medici și asistenți medicali din Iași și Neamț.

În schimbul unor sume de bani, aceștia ar fi eliberat certificate de vaccinare anti-COVID false mai multor persoane, fără ca măcar acestea să se prezinte la respectivele cabinete.

„Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava”, se mai arată în comunicat.