Percheziții în Prahova la persoane bănuite că au obținut ilegal bani de la stat pe durata stării de urgență

Percheziții în Prahova la persoane bănuite că au obținut ilegal bani de la stat pe durata stării de urgență
Publicat: 12/10/2021, 10:29

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigării Criminalității Economice Prahova efectuează, marți, 14 percheziții domiciliare în județ la domiciliile unor persoane bănuite că au obținut ilegal indemnizații de sprijin de la stat în starea de alertă, dar și indemnizația pentru creșterea copilului.

Potrivit Poliției Prahova, în activitatea infracțională au fost implicate 16 persoane.

„În fapt, persoanele bănuite ar fi obţinut în mod ilegal bani de la bugetul de stat cu titlu de indemnizaţie de sprijin, pe durata stării de urgenţă instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2. Totodată, ar fi solicitat acordarea indemnizaţieI pentru creştere a copilului în baza unor venituri declarate fictiv. Prejudiciul cauzat este de peste 26.000 de lei, urmând ca prin acţiunile desfăşurate în această dimineaţă să se împiedice obţinerea frauduloasă a sumei de aproximativ 1.600.000 de lei”, precizează sursa citată.

Vor fi puse în executare 16 mandate de aducere și în acest dosar se fac cercetări pentru înșelăciune și fals în declarații, transmite Agerpres.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult