Percheziţii la locuinţa fostului premier al Republicii Moldova, Pavel Filip

Percheziţii la locuinţa fostului premier al Republicii Moldova, Pavel Filip
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06/05/2022, 12:30
Actualizat: 06/05/2022, 12:40

Procurorii  au descins, vineri dimineaţă, la locuinţa fostului prim-ministru şi ex-lider al Partidului Democrat, Pavel Filip. De asemenea, este vizat şi un fost consul al Republicii Moldova la Odesa.

„Percheziţiile se desfăşoară la un ex-prim-ministru al Republicii Moldova, precum şi la mai mulţi membri activi ai grupului criminal organizat, condus de ex-deputatul PD, Vladimir Andronachi, implicaţi în această schemă. Cu detalii revenim după terminarea acţiunilor de urmărire penală”, a precizat pentru Deschide.MD purtătorul de cuvânt al PG, Mariana Cherpec.

Conform sursei citate anterior, fostul premier este vizat în dosarul privind terenul pe care este amplasat Consulatul Republicii Moldova în oraşul Odesa. În schema respectivă ar fi implicat şi fostul deputat Vladimir Andronachi.

Șeful Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Sergiu Rusu, a declarat pentru publicația din Republica Moldova că Pavel Filip nu va fi reținut pentru 72 de ore, dar urmează să fie suspect de „abuz în serviciu”.

La data de 8 decembrie 2020, Procuratura Generală anunţa că „a iniţiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, manifestat prin tentativa de deposedare a Republicii Moldova de sediul Consulatului, amplasat în Ucraina, or. Odessa, str. Posmitnogo nr.2/2Б”.

Pavel Filip: Sunt sigur de nevinovăția mea și voi demonstra acest lucru

Fostul prim-ministru a transmis o reacție la perchezițiile efectuate vineri dimineață la domiciliul său de către procurorii PCCOCS. Politicianul menționează că este sigur de nevinovăția sa și este gata să o demonstreze.

„În activitatea mea la Guvern m-am condus mereu de interesul țării și al cetățenilor și am muncit pentru o Moldova mai bună. Sunt sigur de nevinovăția mea și voi demonstra acest lucru. Voi colabora cu ancheta, am fost și sunt mereu la dispoziția autorităților pentru a explica orice situație”, a transmis Pavel Filip.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult