Percheziții la traficanții de țigări din Iași. Țigaretele proveneau din Ucraina și Republica Moldova

Percheziții la traficanții de țigări din Iași. Țigaretele proveneau din Ucraina și Republica Moldova
Caracter ilustrativ
Publicat: 22/03/2022, 14:11

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași împreună cu polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași fac, marți, 10 percheziții la domiciliile unor persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă continuată, spălare a banilor și favorizarea făptuitorului.

Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, sunt făcute 18 percheziții, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna noiembrie 2017, pe raza municipiului Iași, a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări (cu țări de producție/proveniență Republica Moldova și Ucraina)”, anunță DIICOT.

Astfel, membrii grupării au obținut sume importante de bani în urma contrabandei cu țigări, care erau introduse în România din Republica Moldova, atât peste frontiera verde (peste râul Prut) cât și prin punctele de trecere a frontierei.

Țigările de contrabandă erau ulterior transportate în municipiul Iași, fiind comercializate pe piața neagră, iar sumele de bani erau investite în imobile și autoturisme de lux.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași vor fi duse la audieri 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult