Persoanele fără adăpost din sectorul 4 pot fi anunțate la Primărie, pentru a fi ajutate. Se anunță ninsori și polei, în București

Persoanele fără adăpost din sectorul 4 pot fi anunțate la Primărie, pentru a fi ajutate. Se anunță ninsori și polei, în București
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (FOTO: Facebook)
Publicat: 11/01/2021, 23:03
Actualizat: 11/01/2021, 23:15

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, face apel la cetăţeni să apeleze numărul 021.9441, dacă văd pe stradă oameni fără adăpost, pentru a fi preluaţi şi transportaţi în centrele asistenţă socială, informează Agerpres.

Edilul precizează că echipele de Poliţie Locală efectuează deja controale pe toate străzile principale şi secundare, astfel încât să nu existe niciun om fără adăpost expus temperaturilor extreme. Acesta reamintește că nopţile care urmează vor fi extrem de geroase, potrivit prognozei meteo.

Rog toţi cetăţenii care văd pe stradă oameni fără adăpost să sune de urgenţă la 021.9441, pentru a fi preluaţi de colegii de la Asistenţă Socială şi transportaţi în centre, unde vor primi o masă caldă, îşi vor putea face igiena personală şi unde vor primi asistenţă psihologică şi medicală. Trebuie să fim mai uniţi ca niciodată şi să le întindem o mână de ajutor. Centrul nostru de noapte pentru oamenii străzii este funcţional. Avem, de asemenea, locuri în centrele de asistenţă socială, aşadar aceste probleme deosebite pentru oamenii fără adăpost sunt rezolvate din acest punct de vedere, rămâne doar ca aceştia să apeleze la serviciile noastre”, a scris Daniel Băluţă, luni, pe Facebook.

ANM: Vreme rece în București, ninsori și polei până miercuri dimineața

În următoarele patru zile, în București se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare, polei și temperaturi maxime de până la 2 grade Celsius, potrivit prognozei publicate duminică de către specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit prognozei, în intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 11 ianuarie, ora 14:00, cerul va fi noros, iar în cursul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, 11 ianuarie, va ninge, în general moderat cantitativ, după cum informează Agerpres.

Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8 – 15 cm şi posibil peste 15 – 20 cm.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat, luni, cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Din data de 15 ianuarie se vor înregistra episoade de ger, cu temperaturi de minus 12-14 grade. După data de 20 ianuarie, vremea se încălzeşte şi se va ajunge la temperaturi de zero grade.

Analiză ANM: Luna ianuarie este de principiu una geroasă, dar se pot înregistra și temperaturi de 20 de grade. Care este profilul acestei luni

Luna ianuarie este luna considerată în general ca fiind cea cu cele mai scăzute valori minime ale temperaturii, ca urmare a presistenței maselor de aer polar care acoperă în această perioadă Europa de Est.

Cu toate acestea, în ianuarie se mai pot înregistra și temperaturi de peste 20 de grade Celsius, potrivit caracterizării climatice publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și citată de Agerpres.

Din datele înregistrate în perioada 1961-2020 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie se constată că, în luna ianuarie, valorile temperaturii aerului sunt negative la nivelul întregii ţări cu excepţia unor suprafeţe reduse situate de-a lungul litoralului Mării Negre şi în sud-vestul Banatului. În zona intra şi extra-carpatică valorile medii ale temperaturii se înscriu între -4 şi 0 grade Celsius, uşor mai ridicate, -2 – 0 grade Celsius, în partea de sud şi vest a ţării şi ceva mai scăzute, cu valori cuprinse între -4 şi -2 grade în Moldova şi centrul ţării. În zona subcarpatică şi carpatică joasă, mediile se înscriu între -6 şi -4 Celsius. În zona carpatică înaltă şi în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, temperatura coboară până la -8 grade Celsius, iar la altitudini mai mari de 1.800 de metri chiar sub -10 grade Celsius”, arată ANM.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York