Peste 100 de tone de ajutoare umanitare pleacă spre Cernăuți. Ce transportă cele șase tiruri trimise de Crucea Roșie Română în Ucraina

Peste 100 de tone de ajutoare umanitare pleacă spre Cernăuți. Ce transportă cele șase tiruri trimise de Crucea Roșie Română în Ucraina
Sursa foto: Crucea Roșie Română
Publicat: 10/03/2022, 16:05

Crucea Roșie Română trimite, joi, al doilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Este vorba nu numai de mâncare, inclusiv pentru animalele de companie, ci și de produse de igienă și medicamente și aparatură care vor fi distribuite celor care au nevoie de sprijin pentru a trece de această tragedie.

Cel de-al doilea convoi – respectiv încă șase tiruri cu 130 de tone alimente de bază greu perisabile, produse de igienă personală, materiale sanitare, aparatură medicală, medicamente, materiale de cazarmament și produse de îngrijire bebeluși și copii, pleacă joi, de la depozitul Crucii Roșii Române din București, va staționa de vieneri în vama Siret și își va relua traseul spre Cernăuți, vineri, 11 martie.

În vama Siret convoiului umanitar i se va alătura încă un tir cu produse de strictă necesitate de la filiala de Cruce Roșie Satu Mare și un tir cu kituri de familie de la Crucea Roșie Chineză.

„Războiul din Ucraina afectează oamenii zilnic, la nivel personal, psihologic, emoțional, prin separarea de cei dragi, prin violență și sentimentul de insecuritate continuă. Misiunea Crucii Roșii Române este de a ajuta populația civilă care ajunge pe teritoriul României, dar și pe civilii  aflați în mare nevoie în Ucraina. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente au nevoie să fie sprijiniți și protejați”, au transmis reprezentanții Crucii Roșii Române.

În Vama Siret a ajuns, marți, și președintele Crucii Roșii Române, Majestatea Sa Margareta. De asemenea, la sfârșitul săptămânii trecute, directorul general al Crucii Roșii Române,  Ioan Silviu Lefter împreună cu vicepreședintele Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și directorul general al Semilunii Roșii, Alper KÜÇÜK, au avut o întâlnire oficială cu guvernatorul regiunii Cernăuți, în cadrul căreia au fost analizate mai multe probleme legate de gestionarea actualei situații de la frontieră și a fluxului de ajutoare umanitare din Romania spre Cernăuți.

Cum s-au mobilizat voluntarii

În tirurile care pornesc joi din București sunt 53.000 de kilograme de alimente de bază și 8.540 kilograme de materiale sanitare, sunt și medicamente și aparate medicale, pături și termosuri, donate de companii.

De la debutul atacurilor asupra Ucrainei, pe lângă transporturi umanitare, Crucea Roșie Română a intervenit pentru a asigura puncte de informare și asistentă umanitară, permanente, în punctele de frontieră (Vama Siret, Vama Isaccea, Vama Petea, Vama Sighet, Vama Giurgiulești, Aeroportul internațional Iasi, Vama Sculeni, Vama Albița, Vama Rădăuți Prut , Vama Ștefănești, Vama Curtici, Gara de Nord – București, Aeroportul Internațional Otopeni), oferă sprijin centrelor de cazare pentru cetățenii ucraineni din fiecare localitate din țară și colectează donațiile în bunuri în toate cele 47 de filiale de Cruce Roșie din România. Organizația are 120 de angajați se bazează pe sprijinul a 532 de voluntari.

Crucea Roșie Română a anunțat și donațiile în bunuri colectate de cele 47 de filiale de Cruce Roșie din România, până în data de 6 martie, distribuite sau aflate în curs de distribuire către cetățenii ucraineni:

Tip produse

kg

buc

produse alimentare

19,104.10

31,637.88

produse de igiena

8,071.45

66,133.00

cazarmanent

1,471.23

3,666.48

produse pentru copii

1,371.78

12,004.80

apa

10,332.00

11,559.00

hrana pt animale

368.00

7,091.00

produse prim ajutor

2,000.00

7,809.00

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU