Peste 11 mii de lei un loc de parcare în sectorul 2. Primarul anunță construcția a 10 parcaje noi cu peste 360 de locuri

Peste 11 mii de lei un loc de parcare în sectorul 2. Primarul anunță construcția a 10 parcaje noi cu peste 360 de locuri
Publicat: 10/06/2021, 15:26

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, anunță că se va demara construcția a 10 parcaje noi, cu peste 360 de locuri. Potrivit edilului, costul de construcție al unei parcări va fi de peste 11 mii de lei.

„Pornim 10 parcaje noi cu un total de 367 locuri. Acesta e primul lot de parcări pe care îl demarăm. Proiectele sunt în diferite stadii, dar pe toate le vom finaliza în acest an. Vizăm zonele sufocate în care se parchează haotic.

Aceste parcaje sunt necesare pentru a elibera trotuarele din zonele respective, DAR nu vor rezolva problema cronică a parcărilor în București. Pentru a reda orașul oamenilor trebuie să reducem cât mai rapid dependența de mașina personală”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

„Costul estimat total: 4.125.770 lei. Sau 11.242/loc de parcare”

Edilul a explicat și care sunt costurile pentru construcția acestor parcaje.

„Costul estimat total: 4.125.770 lei. Sau 11.242/loc de parcare. La un calcul simplu reiese că amortizarea investiției se va face în peste 20 de ani chiar și la noua (și de unii hulita) taxă de parcare. Am promis că toți banii care vor intra din această taxă se vor duce către crearea de noi locuri de parcare și așa voi face”, a precizat Mihaiu.

Edilul sectorului doi a enumerat și cartierele care vor beneficia de noile locuri de parcare.

Încasările estimate/an vor fi în jur de 12 milioane

„Deși vom încasa abia anul viitor noua taxă, începem investițiile de acum. Avem aproximativ 26.000 de locuri de parcare în Sectorul 2. Încasările estimate/an vor fi în jur de 12 milioane. Toți acești bani îi vom aloca în avans pentru crearea de locuri de parcare.

Primele cartiere vizate sunt Pantelimon, Tei, Colentina și Iancului, zonele cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare. Mai urmează. Căutăm locații unde nevoia e mare si spațiul e suficient”, a precizt Radu Mihaiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase