Un primar din Capitală prezintă realitatea de pe străzi: „A devenit efectiv periculos să circuli prin București”

Un primar din Capitală prezintă realitatea de pe străzi: „A devenit efectiv periculos să circuli prin București”
Foto: Mediafax, caracrer ilustrativ
Publicat: 26/05/2021, 13:51

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, scrie pe pagina sa de Facebook că Bucureștiul se prezintă foarte prost la capitolul marcaje rutiere. Edilul spune că circulația pe străzile din București este foarte periculoasă, fie cu mașina, fie ca pieton.

„Toți știm că a devenit efectiv periculos să circuli prin București. Fie cu mașina, fie pe jos, riscul de accident e mult peste ce ar trebui să fie într-o capitală europeană.

Treceri de pietoni și marcaje șterse. Indicatoare rupte sau obstrucționate.

Limitatoare uzate. Stâlpi de protecție puși la pământ. La toate acestea se adaugă o serie nesfârșită de nevoi neimplementate. Sunt sute de indicatoare și limitatoare rămase restante din anii trecuți. Câte? Unde? Nimeni nu știe exact”, a scris primarul sectorului 2 pe pagina sa de Facebook.

Radu Mihaiu mai precizează că cerut o hartă cu toate aceste probleme pentru  creionarea unei strategii de implementare.

„Spre surprinderea mea totală, o centralizare a acestor nevoi nu există”

„Spre surprinderea mea totală, o centralizare a acestor nevoi nu există. Există doar hârtiile cu fiecare nevoie în parte. În condițiile acestea, am pornit noi crearea unei astfel de hărți la nivelul Sectorului 2. Termen de finalizare: 15 iulie”, scrie Radu Mihaiu.

Edilul de la sectorul 2  mai precizează că Administrația Străzilor are un buget lmitat pentru aceste nevoi.

„Am pornit o analiză detaliată pe tot ce înseamnă reglementare de circulație. Verificăm fiecare colț de stradă, fiecare trecere de pietoni. Având o imagine clară a nevoilor din teren, putem să punem și noi umărul la implementare lor.

Deocamdată de această parte se ocupă doar Administrația Străzilor București, în limita bugetului. Buget care este mult depășit de nevoile reale.  Într-un oraș aflat mereu într-o continuă mișcare, străzile trebuie să fie sigure”, a mai scris Radu Mihaiu.

Ce buget are Administrația Străzilor în 2021

Administrația Străzilor București, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de întreținerea marilor artere, are în 2021 un buget de 118 milioane de lei. Din acești bani, circa 41 milioane de lei sunt datorii de anul trecut, iar aproximativ 54 milioane de lei merg pentru asfaltarea străzilor, marcaje rutiere și semaforizare.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase