Peste 400 de cadre medicale italiene au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19

Peste 400 de cadre medicale italiene au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19
Publicat: 09/09/2021, 09:44

420 de cadre medicale din regiunea Lombardia au fost suspendate din activitate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19. 

Autoritățile sanitare din Milano, în nordul Italiei , au transmis miercuri 420 scrisori de suspendare a angajării și a salariului medicilor și asistenților medicali nevaccinati, din regiunea Lombardia, a raportat ziarul „Corire della Serra”.

Scrisorile au fost trimise către 120 de medici și 300 de asistenți medicali din centrele publice și private din Milano și din municipiul din apropiere Lodi, unde oficialii estimează că 3.000 de lucrători din domeniul sănătății, inclusiv medici, asistenți medicali, tehnicieni de laborator, fizioterapeuți, medici veterinari sau psihologi, nu au fost vaccinați împotriva virusul Covid-19.

Legislația italiană impune vaccinarea împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 obligatorie pentru lucrătorii din sectorul sănătății, în timp ce guvernul Mario Draghi studiază dacă ar trebui să fie obligatorie pentru întreaga țară sau pentru unele regiuni.

Președintele Federației Naționale a Medicilor, Filippo Anelli, a denunțat recent că Italia are „aproximativ 1.500 de medici nevaccinati: aproximativ 1.000 dintre aceștia continuă să exercite profesia. Aceștia reprezintă aproximativ 70% din cei care nu există vaccinare ”.

El a recunoscut că este o minoritate dintr-un total de 460.000 de medici, dar totuși i-a invitat să se vaccineze și să respecte legea.

Italia a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemie, raportând un număr mare de decese în mai mult de un an de zile. Potrivit portalului de date al Universității Johns Hopkins, țara europeană a înregistrat până acum peste 4,5 milioane de infectări și peste 129.000 de decese.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase