Peste 90% dintre români îşi planifică o vacanţă în această vară (STUDIU)

Peste 90% dintre români îşi planifică o vacanţă în această vară (STUDIU)
Publicat: 26/03/2021, 16:45

Potrivit unui studiu realizat în luna martie, peste 90% dintre români vor să îşi planifice o vacanţă în această vară. Se pare că vaccinarea împotriva COVID-19 ar avea un impact pozitiv asupra deciziei de a călători în România.

În contextul în care tot mai mulţi români sunt vaccinaţi, iar imunitatea nou dobândită ar putea duce la scăderea ratei de infectare, hotelierii din România se pregătesc pentru un nou sezon de vacanţe, arată un studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Un sfert dintre respondenţi au o rezervare fermă sau sunt în faza de a rezerva o vacanţă pentru perioada următoare. Cei mai mulţi dintre români (90%) preferă să îşi planifice din timp concediile şi achită pachetul de vacanţă cu cel puţin o lună înainte de data sosirii.

Pensiunile şi hotelurile rămân printre cele mai căutate tipuri de unităţi de cazare, însă la mare căutare sunt şi unităţile mici, precum cabane, case de vacanţe, camping, apartamente etc. Cei mai mulţi dintre românii care vor să îşi rezerve vacanţe caută opţiuni pentru concedii petrecute la mare (28%), fiind îndeaproape urmate de concediile petrecute la munte sau în zone liniştite şi retrase (42,5), în staţiuni balneare care oferă pachete de tratamente sau sejururi de tip city break.

Ce facilităţi caută românii pentru vacanţele de vară

Printre factorii cei mai importanţi în rezervarea unei vacanţe este flexibilitatea rezervărilor.

Alte facilităţi pe care le caută românii pentru vacanţele de vară sunt pachetele cu mese incluse sau posibilitatea de a servi masa, unitatea de cazare să aibă servicii de relaxare incluse, precum piscină exterioară, ciubăr sau să permită desfăşurarea de activităţi în aer liber, preţuri accesibile, situarea într-o zonă retrasă de aglomeraţie, precum şi respectarea standardelor de igienizare.

Peste 90% dintre români îşi planifică o vacanţă în această vară.

Majoritatea românilor respondenţi (47%) vor să aloce pentru o vacanţă în perioada următoare un buget mediu de 100-200 lei/cameră/noapte, 24% vor opta pentru unităţi de cazare unde preţul mediu per noapte este cuprins între 200 şi 300 lei, în timp ce 26% dintre români preferă să aloce un buget mediu de peste 300 lei/camera/noapte.

Cei mai mulţi turişti vor opta pentru vacanţe cuprinse între 5-7 zile (38%), în timp ce doar 19% dintre români vor să aloce mai multe de 7 zile concediului de relaxare.

Peste 50% dintre respondenţi vor călători alături de familie, în timp ce aproape 30% plănuiesc să aibă o vacanţă în cuplu, iar 18% cu un grup de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 900 de persoane din România, în perioada 17 – 22 martie.