Petiție pentru susținerea preotului Calistrat. Mii de români sunt alături de el

Petiție pentru susținerea preotului Calistrat. Mii de români sunt alături de el
Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 18/11/2022, 12:45
Actualizat: 18/11/2022, 12:47

Petiție pentru susținerea preotului Calistrat. Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, a fost filmat, în urmă cu câteva zile,  în timp ce lovește două femei, în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți credincioși. 

Arhiepiscopia Iașilor a decis să nu treacă peste incidentul în care părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a fost filmat când ar fi lovit o femeie. Astfel, părintele Calistrat a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor demarate.

Însă, se pare că oamenii care îl cunosc drept un preot cu har nu accepta așa ceva. Mii de români au semnat în câteva zile o petiție online, pentru susținerea preotului Calistrat Chifan, de la mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, după scandalul în care acesta a fost implicat.

Petiția are peste 30.000 de distribuiri și aproape 3800 de semnături, inițiatorii cerând ca preotul ieșean să fie lăsat în pace, în urma scandalului pornit, după ce Calistrat Chifan a lovit o femeie în curtea mănăstirii Vlădiceni.

„Am inițiat această petiție pentru a-l susține pe părintele Calistrat Chifan de la mânăstirea Vlădiceni. În tot acest scandal este foarte important să nu dezbinăm Biserica Ortodoxă Română, singura instituție care mai stă în calea mântuirii neamului. De altfel, în presă a apărut doar un singur fir epic al poveștii. Cu toate că personalul medical a afirmat că cele două surori au injurat medicii și că au refuzat orice alt consult suplimentar, nimeni nu s-a sinchisit să spună acest lucru. Așadar, vrem aflarea adevărului si vrem protejarea parintelui Calistrat de neomarxistii care îl atacă necontenit”, se arată în petiția online.

Preotul Calistrat are propria variantă, după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea mănăstirii

Părintele Calistrat are propria variantă a incidentului în care a fost implicat. Monahul a spus că doar a împins-o pe femeia care îl acuză că l-a lovit și că a fost provocat.

”Mi-au zis «Știi tu, gunoiule!» Mi-au pus piedică, m-am ridicat, am împins-o pe aia de umăr, i-am luat telefonul din mână și l-am izbit jos și i-am spus la paznic: «Dă-le afară». Ele s-au oprit la poartă, au chemat Salvarea, dar de avut nu aveau nimic, au plecat boscorodind, că mă blestemă, să mă ardă focul, să mă ia Satana, să dea Dumnezeu să mor, era foc și pară la gura lor și am zis: «Fată dragă, tot ce îmi dorești mie, să-ți dea Dumnezeu de 100 de ori ție. Doamne ajută!»

Și m-am dus în continuare la spovedit. A venit agentul de poliție, chemat probabil tot de ele și atunci le-am spus persoanelor de față: «Spuneți-i domnului cu ce se ocupă»… 15-20 au dat declarații, au zis că dacă e nevoie vin 100. Și la Sfântul Nectarie fac treaba asta. I-au făcut părintelui sesizare că nu stau mormintele bine așezate.

Eu am crezut că a fost o chestie banală, nici prin cap să îmi treacă că ele au ajuns aici la dumneavoastră, la știri”, a declarat preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, la BZI LIVE.

Ce spune avocatul care le reprezintă pe cele două femei agresate

Avocatul Liviu Lupu, care le reprezintă pe cele două femei, a fost contactat de Gândul. Acesta a precizat că adevărul va fi stabilit de către autorități

”Eu aș dori doar să punctez faptul că vom apela la toate căile legale pentru aflarea adevărului. Bineînțeles, am văzut și versiunea depusă de către părinte, e una absurdă și extrem de denaturată, nu are o acoperire faptică a celor întâmplate. Dar, bineînțeles, și dânsul beneficiază de prezumția de nevinovăție, își va face apărările pe care le crede de cuviință. Adevărul va fi stabilit de către autoritățile statele”, a declarat avocatul Liviu Lupu.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Microsoft pariază pe Inteligența Artificială și investește într-o companie din Abu Dhabi