Petre Daea a anunţat că s-a adresat instanţei de judecată pentru a i se reîntregi venitul. Ce pensie încasează fostul ministru al Agriculturii

Petre Daea a anunţat că s-a adresat instanţei de judecată pentru a i se reîntregi venitul. Ce pensie încasează fostul ministru al Agriculturii
Ministrul Agriculturii, Petre Daea (FOTO: Mediafax Foto / Alexandru Dobre)
Publicat: 25/06/2021, 09:08

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că are o pensie de 2.300 de lei după 52 de ani de activitate şi că va apela la justiţie pentru a i se reîntregi venitul, care a fost redus semnificativ după eliminarea pensiei de serviciu.

„Perioada din Parlamentul României nu este echivalentă cu salariul. Conform articolului 10 din Codul Muncii, la salariu pot fi aduse în calcul pensiei şi celelalte venituri care înseamnă vechimea în muncă, indemnizaţie de conducere, astfel încât să intri în altă logică în formula de calcul. Voi căuta răspuns în instanţa de judecată pentru a înţelege pentru toţi şi fiecare în parte că legea trebuie respectată şi nu poate fi pusă sub semnul întrebării decât verificată de instituţiile abilitate. Nu este vorba de oportunism, ci de respect faţă de lege şi importanţa rostul pe care îl are parlamentarul“, a spus fostul ministru.

Fostul ministru a mai adăugat că cei care au fost de acord cu noua lege aprobată de Parlament prin care s-au eliminat pensiile parlamentarilor au fost ipocriţi.

„Nu pot să fiu un ipocrit ca Dacian Cioloş, nu sunt ipocrit ca Rareş Bogdan, nu sunt ipocrit ca Stolojan, iar de aici încolo aş putea să completez lista.

Ei au fost oamenii cei mai vocali, care au considerat că în România nu trebuie să fie un tratament aproximativ egal, dat fiind faptul că au acelaşi tratament, şi anume o indemnizaţie pentru activitate şi o indemnizaţie pentru limită de vârstă cunoscută”, a mai spus fostul ministru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase