Petrecere cu manele și băutură în plină pandemie într-o comună din Olt. Viceprimarul și un consilier local, printre invitați | VIDEO

Publicat: 15/02/2022, 11:33

A fost petrecere mare într-un bar din localitatea Coteana, județul Olt la care erau invitați viceprimarul localității, administratorul primăriei și un consilier local.

Imaginile din timpul distracției au fost postate pe o pagină de socializare.  În ziua petrecerii, în localitate incidența era de 20,69 la mia de locuitori, așa că oamenii legii i-au sancționat pe toți petrecăreții.

Potrivit polițiștilor, petrecerea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un local din comuna Coteana, județul Olt, iar un filmuleț cu distracția, aflată în toi, a fost postat pe o pagină de socializare. Pe imagini se vede cum invitații de la petrecere ascultă manele, dansează și beau fără să respecte regulile de prevenție a pandemiei de COVID-19.

Polițiștii din Olt s-au autosesizat

Oamenii sărbătoreau ziua de naștere a unui localnic, iar printre invitați erau viceprimarul localității, administratorul primăriei și un consilier local. Erau peste 20 de oameni în local în noaptea respectivă. Filmulețele au fost văzute și de polițiști, care au luat măsuri.

„La data de 14 februarie 2022, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Coteana s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în noaptea de 12/13 februarie a.c., în incinta unei societăți comerciale, din localitatea Coteana, s-a desfășurat un eveniment privat, fiind încălcate prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Polițiștii au procedat la identificarea organizatorului evenimentului, un bărbat, în vârstă de 33 de ani, dar și a administratorului societății, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, care au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare, conform Legii nr. 55/2020”, se arată într-un comunicat emis Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Totodată, au fost identificate și celelalte persoane participante și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale ca urmare a neluării măsurilor de diminuare a riscurilor, prin participarea la un eveniment privat.